"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

woensdag 29 februari 2012

Serie 6

Vandaag alweer de laatste kaart van de serie...
Deze sluit aan bij de vorige twee (kaart 9 en 10).
Ik vond het heerlijk om de uitdaging met mezelf aan te gaan om een heel aantal verschillende kaarten met twee bij elkaar passende sets te maken in maar 3 kleuren naast de gebruikte basis. Er zijn nog veel meer mogelijkheden en ik had nog wel even door kunnen gaan, maar elf kaarten is wel even genoeg en het is ook leuk om weer met iets anders aan de slag te gaan...
Okay, de laatste kaart dus;

Kaart 11:





Deze keer een andere achtergrond als basiskaart en enveloppe genomen en en andere kleur bloem extra gestempeld en met foam opgeplakt. Deze bloem met dezelfde kleur inkt doorgestempeld op de achtergrond. Zelfde idee, maar door twee veranderingen toch weer een ander effect...

Hoop dat je genoten hebt van mijn serie en geïnspireerd bentgeraakt!

Groetjes,

Gerrina

maandag 27 februari 2012

Serie 5


Vandaag eindelijk de kaarten met de andere stempels en stanzen van de set.

Kaart 9:
De enveloppe
Kaart en enveloppe
Twee bloemen en de kolibri los gestempeld en met 3D-foam opgeplakt

Kaart 10:
Op dezelfde manier als kaart 9 gemaakt, alleen in de kleuren van de gebruikte losse stempeltjes die opgeplakt zijn met foam gevarieerd.


De laatste kaart van de serie, ook in deze stijl volgt later weer!

Vandaag naar de open dag bij Nellie Snellen geweest en, voor het eerst in m'n leven, Pergamono-technieken gedaan. Altijd leuk om iets nieuws te doen en wie weet zie je daar nog een keer iets van terug...

Creatieve groetjes,

Gerrina

vrijdag 24 februari 2012

Serie 4

Morgen had ik eigenlijk samen met m'n dochter een workshop bij de Craftorij willen volgen; allemaal bloemetjes maken. Helaas gaat deze niet door...Dat was m'n kans om daar eens in de winkel te gaan kijken en wat stempels en sjablonen te kopen. Nou ja, volgende keer beter, besteld heb ik toch wat (ik had echt nog niet genoeg pfff) en m'n dochter en ik gaan lekker thuis aan de slag!
Maar voor jou, weer verder met de serie;
De vorige keer zei ik dat er nog meer in de set zat, maar ik ben eerst nog verder gegaan met de takkenstempel.

kaart 7:
Een eenvoudige kaart, waarbij ik het witte lint weer aangepast heb binnen het 3-kleurenschema, door ze te kleuren met distress inkt:
Het lintje heb ik expres wat losjes door de kaart heen gedaan om een wat speelser effect te krijgen. De gaatjes hiervoor heb ik gemaakt met de Sew Ribbon die echt heerlijk werkt.


Kaart 8:
Deze kaart is wat eenvoudiger; ik heb alleen als achtergrond voor de 2x gestempelde takken gesponst in het malletje dat ik overhield toen ik deze takken de vorige keer had uitgestanst. Zo past de vorm weer bij de stempelafdrukken.
Het tekststempeltje is van Prima: Pixie Glenn cling.

Knutselgroetjes,

Gerrina

donderdag 23 februari 2012

Serie 3

Vandaag niet zo veel tijd; want er blijven wat jonge gasten logeren...
Zoals beloofd het vervolg van mijn serie. Deze keer ben ik heerlijk aan het stempelen en stansen geweest met de Sizzix/Hero Arts Stamp & Die-cutset 657774. Ik heb alvast 2 van m'n creaties voor je. De rest volgt later deze week.

Kaart 5:
Voor deze kaart ben ik met de achtergrond begonnen met lijnen te trekken met Neocolor II en heb deze daarna met water en een penseel uitgewassen. Toen over de nog natte achtergrond weer met de Neocolor II nog en keer direct over de eerder getrokken lijnen getekend en ook die weer wat vervaagd met water. De takkenstempel uit de set op stempelpapier in paars (Distress Seedless Preserves) afgedrukt en met de bijbehorende stans uit de set uitgestanst. De witte achtergrond hiervan met de gele en blauwe Neocolor een beetje gekleurd door direct met de waterpenseel kleur van de stift te halen. De uitgestanste afdruk verhoogd opgeplakt. De tekst op een rest stukje gestempeld en ook deze gekleurd met Neocolor en water, de randen afgerond, gesponst en verhoogd opgeplakt. Deze keer de enveloppe wat simpeler gehouden.

Kaart 6:
Voor deze kaart ben ik begonnen met het trekken van lijnen met olie-pastelkrijt, daarna met mijn nieuwe sew-stamper wat lijnen getrokken, gesponst met wild honey en daarna gedoodled met witte, paarse en blauwe pen. Van de set weer de takkenstempel afgedrukt rechtstreeks op de achtergrond en op stempelpapier, dat ook gesponst en uitgestanst met de bijpassende stans uit de set. De takken verhoogd opgeplakt en alles op een kaart geplakt en de randen daarvan gesponst. De enveloppe met dezelfde materialen en technieken bewerkt.

In de set zit nog meer.Ook daarmee heb ik gewerkt.
Hoop dat je geïnspireerd bent!

Knutselgroetjes,

Gerrina

woensdag 22 februari 2012

Schaatsen

Vandaag even geen kaarten, maar foto's van vorige week.
Toch past het wel bij deze carnavalstijd; de oud-prinsen carnaval uit onze plaats zorgen er elk jaar weer voor dat er geschaatst kan worden als het een tijdje vriest. Ook dit jaar dus weer. Ze hadden weer een grote ijsbaan gemaakt, met koek- en zoopie, verlichting en wc. Dit jaar was er zelfs een webcam,zodat je van huis uit kon genieten of je kroost in de gaten houden.

Zelfs de hond ging zo mee achter een schaatser het ijs op!

Een schitterende omgeving en het was er heerlijk toeven. Met voor elk wat wils, of je nu hard wou schaatsen, of een beetje "krabbelen", kijken en wat babbelen, het maakte niet uit. De opbrengst van de koek- en zoopie gaat weer naar een goed doel en er waren genoeg vrijwilligers om alles te regelen. Heerlijk zo'n initiatief van de mensen zelf! Klasse gedaan weer!

En ik heb nog een volger erbij; Welkom Monique! De volgende keer laat ik weer kaarten uit de serie zien.

Knutselgroetjes,

Gerrina

maandag 20 februari 2012

Serie 2

Hallo!
Deel 2 van de serie zijn 2 kaarten weer gemaakt met de Sizzix/Hero Arts Stamp & Embossset 657764. Ik ben helemaal weg van de takken die erop staan... Ook nu weer maar 3 kleuren en wit als basis gebruikt. En natuurlijk bijpassende enveloppen gemaakt.

Kaart 3:

Kaart 4:
En hier zie je de diepte die je met de embossingmal krijgt:

Heerlijk dat spelen met een set en kijken wat er mee kan!Hier heb ik het even bij gelaten; de volgende keer laat ik je de resultaten van het spelen met de andere set zien..
Hoop dat je het weer leuk vond!

Knutselgroetjes,

Gerrina

Serie en sneeuw

Alaaf!
Ja, dat hoort erbij hier in het zuiden met deze dagen... Maar goed, eindelijk de beloofde serie!
Zoals gezegd heb ik me een beperking opgelegd door niet meer dan 3 kleuren te gebruiken (naast m'n basis en die is wit). Dat betekend dat ik ook maar 3 kleuren inkt heb gebruikt: Distress Wild Honey en Broken China en Seedless Preserves.
Deze keer laat ik je twee van de kaarten gemaakt met de Sizzix/Hero Arts Stamp & Embossset 657764 zien (waarbij ik de kleine stempel van de Sizzix/Hero Arts Stamp & Die-cutset657774 bij de 1e kaart heb gebruikt).

Kaart 1:
Hier kun je het geëmbosste goed zien:
Ik heb de binnenkanten en de achterkant ook bewerkt:
En een bijpassende enveloppe gemaakt:

Kaart 2:

De volgende keer het vervolg...
En natuurlijk heb ik nog wat mooie sneeuw-foto's die ik je nog graag wil laten zien. Deze zijn van een wandeling 2 zaterdagen geleden:

Hoop dat je weer genoten hebt van dit bericht; ik hoor het graag van je!
Fijne carnaval en knutselgroetjes,

Gerrina