"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

zaterdag 31 augustus 2013

Watercolours

En alweer zaterdag; de weken gaan eigenlijk te snel; ik geniet als het even kan nog van het fijne weer... Heerlijk zo´n mooi laatste stuk van de zomer! Vandaag start hier het hockeyen heel langzaam weer en we hopen het droog te houden tijdens de wedstrijd, al kan de tuin wel wat gebruiken!
Maar goed, zaterdag betekend een nieuwe uitdaging bij LIM. Deze week een Lucky Dip. Chrissie en Jen werken deze week samen met speciale sponser Penny Black. En dat betekend: gebruik een  rubberen stempel en evt. aquarelkleuren.
Dat vind ik geen moeilijke! Dit heb ik ervan gemaakt:

And it is saterday again; the weeks are going to quick; I´m enjoying the fine weather whenever I can... I love this last and beautiful end of the summer! Today the hockeyseason starts slowley and we hope it stays dry during the game, although the garden could use sone water!
Back to the card, saterdays is a new challenge at LIM. This week a lucky dip. Chrissie en Jen work together with the team from Penny Black, a special sponser this week. And that means: Use a rubber stamp and perhaps watercolours.
That was right in my alley! This is what I came up with:



Op aqaurelpapier de stempel (Penny Black) afgedrukt met Versafine Onyx Black, deze ingekleurd met DI. Een lijntje in de vorm van een driehoek gedoodled en dat was het...
Stamped on aquarelpaper the stamp (Penny Black) with Versafine Onyx Black. Coloured with DI. Doodled a line in a triangelform and that was it...



Een foto van de gebruikte kleuren:
A pic of the used colours:



De afgelopen week heb ik een prachtige Heidewandeling gemaakt met mijn moeder. De heide staat nu in bloei; het is de mooiste tijd van het jaar om daar foto´s te maken:
Als eerste kwamen tussen bosrand en heide deze schitterende paddenstoel tegen:

 


 



 Het lijkt wel een paddenstoel uit een sprookje, zo mooi...


 
En verder zo mooi en rustig!





En de natuur inspireert met heel bijzondere vormen;
de takken van deze boom vormen een hart:
 



Fijn weekend en creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaart doe ik mee bij:
Less Is More: #134 Use a rubber stamp

donderdag 29 augustus 2013

A wild beauty

Vandaag twee kaarten. Bij beiden is de gestempelde basis hetzelfde, maar door verschillende materialen en kleuren te gebruiken is het effect verschillend:




Als eerste de motor (Hot of the Press) en de hoed (Hampton Art/G45) met Versafine zwart gestempeld.
Daarna de tekst samengesteld uit verschillende stempels van Hot of the Press, Inkadinkado en Reprint en ook gestempeld met Versafine zwart.
Een stuk van de kaart gemaskerd en bij de eerste kaart met verschillende kleuren DI gesponst.



Bij deze tweede kaart gezocht naar een zachter effect. Met PanPastel het paars aangebracht en naar boven en rechts laten verlopen van kleur. Op deze kaart Washitape/stukjes toegevoegd.


Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze kaarten doe ik mee bij:
Simon Says Stamp wednesday challenge: Anything goes
De creatieve Zebra: #31 Alles mag


dinsdag 27 augustus 2013

Hello

Ook vandaag laat ik wat kaarten zien die ik zaterdag gemaakt heb. Ik was thuis, had de tijd, en had "de Spirit" , dus ben ik lekker doorgegaan.
Dit zijn twee kleine kaarten van 10x10cm met zelfgemaakte enveloppen. De eerste maakte ik voor mijn dochter om haar succes en veel plezier op haar nieuwe school te wensen:



Eerst met Memento Lulu Lavender de streepjesstempel (Bo Bunny) gezet en daarna met Memento Lilac Rosies de ruitjesstempel (Bo Bunny). De rugzak (Sirius) met Memento Grape Jelly gestempeld en ingekleurd met DI Dusty Concord en een waterpen. Hello (Memorybox) uitgestanst uit DP en een keer uit wit. De witte nog wat accenten met DI Dusty Concord gegeven. Een op de kaart en een op de enveloppe geplakt.
Wat ben ik blij met deze stans; ik vind ´m zo leuk!



De tweede kaart is met twee kleuren gele Memento gestempeld. De bloem (Inkadinkado) met twee kleuren Memento en mijn nieuwe tekststempel (Kicostamps) met Versafine Onyx Black gestempeld.


Op de enveloppe, gemaakt met het board (WeR), heb ik de bloem nog een keer gestempeld, met een ander effect door de gele kleur:



Ik blijf het heerlijk vinden om op dit formaat te werken! En ja, CaS, daar ben ik toch aardig aan verslingerd...

Maar ook andere stijlen vind ik leuk. Dat kun je aan de volgende kaart zien.
Gisteren ben ik door gegaan met de stempels die nog op m´n werktafel lagen en wat anderen en heb ik het grootste gedeelte van deze kaart gemaakt. Deze is voor de uitdaging van The Stamping Cottage. Vandaag heb ik hem afgemaakt:


De achtergrondstempels  (Bo Bunny) weer gebruikt, nu met andere kleuren. Bij deze kaart de achtergrond ook gesponsd met DI. Gecombineerd met een fuchsiastempel (Stampendous), die ik op parelmoerpapier heb gestempeld, ingekleurd met DI en waterpen, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Nog een tekststempel erbij en het was goed zo...



Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaarten doe ik mee bij:
The Stamping Cottage: challenge nr 2
Dutch Card Lovers: #192 Alles mag (kaart 1)

zondag 25 augustus 2013

Washitape CaS cards 2

Vandaag een vervolg op de kaart die ik voor LIM maakte en hoe ik vandaar verder inspiratie kreeg voor nog meer uitdagingen/kaarten en deze gisteren gemaakt heb.
Als eerste een kaart met dezelfde stempel als die van gisteren, iets anders gewerkt met de tape en een andere tekst:



Vandaaruit ben ik verder gegaan met blauw washitape en een hele rustige 10x10cm kaart. (Bloemenstempel van Inkadinkado, tekst van Impression Obsesion):


De kleuren zijn geïnspireerd op de uitdaging bij Cas-ual Fridays en  met deze kaart doe ik daar dan ook mee.
En ik maakte zelf de bijpassende enveloppe met het enveloppe punch board!


De derde kaart is weer een groter formaat:


De bloem is van Inkadinkado, vogels en tekst van Impression Obsesion.


De vierde kaart geeft aan dat sommige dingen gewoon niet kunnen... De hele kaart klaargemaakt en dan zet je er een tekststempel op, blijkt de inkt niet te drogen op de tape. Ook na een nacht niet! En ondertussen dus ook met een vinger of zo eroverheen gegaan:


Ziet er niet uit, dus deze is dus "behandeld" en niet tevreden, maar zo is de kaart geworden, en een bijpassende enveloppe zelf met het enveloppe punch board erbij gemaakt:



En ook vandaag wil ik een nieuwe volger welkom heten: Marlieke. Ik vind het nog steeds zo leuk als ik er een volger bij heb en denk dat wij elkaar al van de nodige ( CaS-) inspiratie voorzagen. M´n trouwe volgers wil ik bedanken voor hun reacties steeds weer. Fijn dat jullie daar de tijd voor nemen!

Ik ga verder genieten van de zondag, o.a. van de tuin, waar deze staat te pronken:




Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaarten doe ik mee bij:
Less Is More: #134 Recipi:Washitape (Card 2)
CaS on Sunday: #15 Floral Fantasy (Card  2)
Cas-ual Fridays: CFC112 Aqua, green and orange ( Card 2)
Runway Inspired challenge: RIC#42 Peter Pilotto :

 ( Card 2 and 3)

zaterdag 24 augustus 2013

Washitape CaS-kaart

Weer een week voorbij...Een week die is omgevlogen! Nog nagenietend van een gezellige Knots-beursdag met Corrie en natuurlijk een van de nieuwe stempels gebruikt om de kaart voor de recepi-uitdaging van LIM te maken. Chrissie and Jen vragen deze keer om washitape te gebruiken. Dat heb ik al vaker gecombineerd op een CaS-kaart...
Another week passes. A week that has flown by! Still in the afterglow of a great day on the KGKD-exchange with Corrie. I used one of the new stamps to make the card for the recepi-challenge from LIM. Chrissie and Jen ask this time to make something with washitape. That is something I have combined ofter on a CaS-card...

Dit is mijn kaart geworden:



Een nieuwe stempel (Northwoods Rubber stamps) gebruikt. Deze met versafine Onyx Black afgedrukt, Washitape geplakt, ingekleurd met DI en een waterpen. De tekststempel (Marianne Design) gestempeld met MementoBahama Blue.


Voordat ik verder ga genieten van de zaterdag, wil ik Anneke welkom heten als nieuwe volger. Hartstikke leuk dat je hier komt kijken!


Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaart doe ik mee bij:
Less Is More: #134 Recipi:Washitape
Fasionable Stamping: CaS
CAS-ual Fridays: Aqua, green and orange
Casology: week 58 Paper (Washi or -Papertape)

donderdag 22 augustus 2013

Kerstkaarten 1 / Christmascards 1

Deze keer drie kerstkaarten. Kerstkaarten? Ja, na de zomervakantie begin ik altijd heel langzaam aan m´n kerstkaarten te werken. In de goede hoop dat ik op het laatst niet hoef te stressen...
Daarnaast is de uitdaging bij Art Journey deze maand: Blauw- en Groentinten en om de een of andere rede moest ik daarbij gelijk aan kerst en de Noel stempelset van hen denken...

Als eerste ben ik begonnen aan een kaart in blauw (Is tenslotte m´n lievelingskleur):


Daarna een kaart in groen:


En uiteindelijk de kaart die ik mee wil laten doen bij de uitdaging van Art Journey:



De werkwijze bij alle drie de kaarten is hetzelfde, alleen de kleuren en de plaatsing van de spar verschillen.
Als eerste de spar gesponst met een stencil van  Imagination Crafts. Daarna de tekstblokken en ijssterren (Art Journey) gestempeld. Alles gesponst, de blauwe kaart met 4 kleuren DI, de groene met 3 kleuren DI, de kaart voor Art Journey in alle 7 DI-kleuren. Op een apart stuk papier de kerstbal (Art Journey) gestempeld, uitgeknipt en licht gesponst. De tekst (Art Journey) gestempeld en de kerstbal verhoogd opgeplakt. Op kaartkarton gemat.
Gebruikte Inkt:
DI in Tumbled Glass, Broken China, Faded Jeans, Weathered Wood, Salty Ocean, Bundled Sage, Pine Needles en Mowed Lawn.
Memento in Cottage Ivy en Danabe Blue.
Stazon in Midnight Blue.


De drie kaarten samen:


Wat ik ook leuk vind, is, dat je de kaarten in deze tijd van het jaar lekker buiten kunt fotograferen! Dat geeft toch een mooiere helderheid aan de foto´s en de kleuren komen zo mooi uit...
Ik denk dat deze kaarten er drie van een grotere serie worden, misschien telkens een klein beetje anders en in ieder geval telkens in een andere kleur of kleurencombi...Dat zou betekenen dat ik wel heel vroeg in het jaar uit m´n ontwerp voor de kerstkaarten ben...

Ik ben best benieuwd wat jij er van vindt...
Want daar blog je tenslotte voor; om elkaar te inspireren en te zeggen wat je ervan vind, ook al is het niet je stijl of kleur... Ik hoop dat Gery, m´n nieuwe volger dat ook graag doet! In ieder geval hartelijk welkom in mijn wereldje!

Vandaag ben ik op de KGKD in Den Bosch, samen met Corrie lekker gezellig neuzen, speuren naar de nieuwe dingen en genieten (en tuurlijk gaan we met wat nieuwe spulletjes naar huis...) en natuurlijk babbelen met een hoop bekenden die we verwachten tegen te komen.
Natuurlijk zal ik een hele tijd bij Creafine te vinden zijn; snuffelend tussen de mooie stempels, want ik heb er nog een paar van Lost Coast Design en Stampcamp op m´n verlanglijstje staan...
Jij ook een fijne dag!


Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaart doe ik mee bij:
Dutch card lovers: Alles mag (1e kaart)
Dreamvalley: Monochrome (2e kaart)
Challenges for Everybody: Anything goes (2e kaart)
Art Journey: #36 Blauw- en groentinten (3e kaart)


dinsdag 20 augustus 2013

Mijn wereld / My world

Vandaag een grote kaart om te laten zien. Deze stond gisteren ook al als DT-werk van mij op het PanPastel blog hier:


Het is een A5 kaart, waar ik als eerste met Versamark en paarse Wow EP wat gears (Hampton art/G45)op de kaart gezet heb. Daarbij voor het verhitten wat poeder weggeveegd, zodat er een "versleten look" onstond. Met Versamark tussen de eerdere gears door weer gears gestempeld en deze ingekleurd met paarse en grijze PanPastel. De achtergrond in het midden licht gekleurd met roze en de randen met grijze PanPastel. De jurk (Ranger/Dylusions)op DP gestempeld en uitgeknipt. De jurk ook op de kaart gestempeld met Versafine Onyx Black, net als de hoed (Hampton art/G45) en de tekst (Chocolate Baroque). De hoed ingekleurd met Derwents. De Jurk verhoogd opgeplakt en de kaart geplakt op paars en zwart kaartkarton.

Zo kom je aan een mix van technieken en stempels op een kaart, wat het heerlijk maakte deze kaart te maken...
De tekst klopt helemaal bij mij; als ik van m´n werktafel naar voren kijk zie ik allemaal kleuren inkt...


Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaart doe ik mee bij:
Stampotique Designers Challenge: SDC 112 Polka Dots
Simon Says Stamp wednesday Challenge: Monochromatic
Simon Says Stamp monday Challenge: Carnival (Dressing up and strange heads)
De creatieve zebra: #30 Alles mag


maandag 19 augustus 2013

Workshop bij Scrapdelight

Zoals een aantal van jullie gevraagd hebben, hierbij een verslagje en wat foto´s van wat ik gemaakt heb bij de gewonnen workshop van afgelopen zaterdag bij Scrapdelight.
De workshop was het verven en decoreren van een papiermarché kastje. Heel leuk om weer eens een keer zoiets te doen! Het voorbeeld had als kleur op het kastje zelf een fel groen, maar ik heb gekozen voor blauw, omdat ik nu eenmaal een "blauw" mens ben...

Dit is mijn kastje geworden:






Begonnen met het schilderen met gesso en daarna Americana desert Blue, het gebruikte papier is van Amercan Crafts Dear Lizzy van de Neapolitan lijn. Als je het merk-strookje van de vellen afsnijd heb je aan de andere kant een bij de lijn passend motiefje dat je ook weer kunt gebruiken.
Na een heerlijke lunch was het kastje droog en kon het gesneden papier gedistressd worden, geverfd en er op geplakt. En daarna was het een feest om met zulke mooie blaadjes, bloemen, kant, lint en klosjes en klossen, glittertjes en meer aan de slag te gaan...
En als laatste nog een boekje met het mooie papier gemaakt. Mijn bedoeling is om dat later deze week te vullen met foto´s van het Alhambra in Spanje waar we deze zomer waren of met quotes en stempels. Dat laat ik later zien... Thuis heb ik nog de vlinders (Joy en Marianne Design) gestanst en opgeplakt.

Dit is het boekje geworden:




Het was een heerlijke en gezellige dag; dames van Scrapdelight en dames die aan het croppen of workshoppen waren bedankt! Michelle bedankt voor zo´n mooie verrassing/prijs!

Ik weet dat ik niet vaak van dit soort dingen laat zien, maar het is heerlijk om een keer zo aan de slag te gaan. En doordat er veel verschillende dingen tegelijkertijd gedaan werden, heb ik ook nog eens een keer heel wat inspiratie opgedaan! Het kriebelt hier om eindelijk weer eens een scrapboekje of een LO te maken; dat is echt al een tijdje geleden.
Ben benieuwd wat jij hiervan vindt...

Aan het einde van deze lange post wil ik graag mijn nieuwste volger Laura welkom heten! Zij fotografeert graag naast het maken van kaarten. Ik hoop dat we elkaar op ideeën kunnen brengen...



Creatieve groetjes,
Gerrina

Met dit kastje doe ik mee bij:
Simon Says Stamp Monday Challenge Blog: Making the cut (butterflies)


zaterdag 17 augustus 2013

Rond en rond / Round and round

Wat een zonnige zaterdag belooft het te worden! De week is omgevlogen hier. Maar ja, de laatste week van de vakantie van mijn dochter, dus er stonden nog wat dingetjes in de planning die we wilden doen en dus hebben we een afwisselende week achter de rug...
Vanmorgen met een noodgang een kaart gemaakt voor de uitdaging van LIM, waar deze week een thema aan de beurt is. Dit keer: Rond en rond
Ik vertrek namelijk zo naar Scrapdelight voor een workshop die ik via Facebook gewonnen heb. Niet verwacht dat ik die zou winnen, maar ik had vandaag verder niets in de planning, dus woensdag meegedaan en dan ga je dus zomaar opeens op zaterdag naar Nieuwegein...
Heb er zin in!
Maar eerst dus mijn kaart voor LIM:

What a sunny day it promised to be today! The week passed so quickly here. It is the last week of my daughters schoolholidays and there where a few things that were planed that we wanted to do , so we had a diversitive week... I made my card for the challenge at LIM this morning at high speed. This week is theme-week and Chrissie and Jen ask this time to make  something with movement;  Round and round...
In a few minutes I´m off to Scrapdelight for a workshop that I won on Facebook. Did not expect to win, but I had not planned anything for today, so entered on wednesday with the outcome that I´m going to Nieuwegein to day...
Have been looking forward to it!
But first my card for LIM:



Gesponst met DI, de motor is van Hot of the press, de tekst van Tim Holtz, Stampers Anonymous, beiden met Versafine zwart afgedrukt.
Sponsed with DI, motor is from Hot of the press, sentiment from Tim Holtz, Stampers Anonymous, stamped with Versafine Black.


Ik ben op weg naar een dagje workshoppen...


Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze kaart doe ik mee bij:

vrijdag 16 augustus 2013

Bloemenslingers / Flowergarlands

Omdat het vandaag weer een heerlijke buiten-dag lijkt te worden, wat bloemenkaarten hier.
Ik ben aan het spelen geweest met meerdere kleuren inkt direct op de stempel te zetten en zo af te drukken:


De eerste in roze/oranje tinten gehouden. De inkt die ik heb gebruikt is Memento. 


Een heel ander effect op een blauwe en een paarse achtergrond. En aan het spelen geweest met andere vormen om te kijken wat dat voor effect heeft en andere mogelijkheden geeft... Op het paarse alleen met Versamark gestempeld voor een ton-sur-ton-effect.

Niet ingewikkeld, maar heerlijk om eens snelle kaarten te maken en te zoeken naar andere effecten en vormen...

Vandaag wil ik ook mijn nieuwe volgers Kay en Corrie welkom heten! Ik hoop dat we elkaar kunnen inspireren!


Een fijne, zonnige dag en
Creatieve groetjes,
Gerrina

woensdag 14 augustus 2013

Vintage bloemen / Vintage flowers

Eindelijk weer een keer met de Distress Stains gespeeld:



Hier zie je de glinstering van de DI Stain Tarrished Brass (links) en de kleuren bij lamplicht (rechts):

                       

De tekst zowel met bruin als daaroverheen met zwart afgedrukt om daarin wat diepte te krijgen:

Tekststempel is van Different Colours, een verjaardagskadootje waar ik nog steeds zo blij mee ben, gekregen van een lief vriendinnetje die zelf ook heel veel stempeld, de bloemenstempels van Inkadinkado.
De achtergrond is gemaakt door het papier te sprayen met water en daaroverheen met DI Stain Antique Linnen, en DI Stain Tarrished Brass te gaan. De tekst en de bloemen daarop gestempeld met Memento Rich Cacao. De tekst nog een keer met Versafine Black Onyx gestempeld. De bloemen zijn op een apart stukje papier gestempeld met DI Rusy Hinge en Vintage Photo met een dun uitgewreven laagje DI Stain Tarrished Brass. Uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Nog gemat en daarna is deze kaart geplakt in een boekje voor iemand anders...

De Stains blijven leuk om mee te spelen. Ik probeer ze dan ook elke keer weer anders te combineren...


Naast m'n "verslaving" van het stempelen blijft fotograferen een grote hobby van me. En een dankbaar onderwerp blijft de eigen tuin waar we zo van genieten... Vandaar dat ik je wat foto's wil laten zien die ik daarvan heb gemaakt.
Met het lekkere en mooie weer is bij ons deze struik voor de tweede keer gaan bloeien:


 De eerste keer in juni waren het maar een klein aantal bloemen en dachten we dat het dit jaar geen goeie zomer voor de struik was, maar nu is het weer een prachtig gezicht:


En ook de nieuwe plant met de schattig fijne bloemetjes van onze dochter Levine is voor de tweede keer in bloei:




En nadat we al een heel veel waterlelies gehad hebben komt er weer een aan:


Deze bloem lag steeds verscholen onder de nieuwere bladeren, maar steekt nu 't kopje boven 't water uit. Ben benieuwd wanneer we de mooie bloem in volle glorie kunnen bewonderen... Het blijft mooi om te volgen hoe die waterlelies groeien. En in onze vijver moeten ze echt groot worden; de vijver is 80cm diep...



Creatieve groetjes, 
Gerrina