"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

dinsdag 31 december 2013

Sterren / Stars

Voor Countdowndag 3 bij de Craftorij was de uitdaging om iets te maken met "STER". Dat kon de vorm, ´t woord, ´n ster etc. zijn. Omdat ik al heel lang niet meer gescrapt had, heb ik een spread gemaakt met foto´s gemaakt tijdens bijzondere gebeurtenissen in 2013:



Nog even elk apart:




Bij beiden ben ik begonnen met een stencil (Crafters Workshop) en DI in paars en blauw te sponzen. Paars en parelmoerpapier op maat gesneden voor matten van de foto´s van de linker LO. Daarop met een witte Sharpie en blauwe fijnschrijver en nog een stencil (Crafters Workshop) sterrenranden getekend. Daarna de foto´s allemaal gemat. De tekststempel en de windroos (beide Viva) gestempeld en de randen plus de sterren met DI Wild Honey gesponst. De foto´s opgeplakt en de randen van de sterren bewerkt met Distress Marker Wild Honey. De cijfers en letters met een sjabloon op de sterren gezet. Op de rechter LO de foto´s gemaskerd en de framestempel (Prima) weer met DI Wild Honey er omheen gestempeld. De sterren ook verhoogd opgeplakt.

Dit was dag 3 van de Countdown. Ik hoop dat je het leuk vindt en voor dag 2 zie ik je graag overmorgen terug! 


Creatieve groetjes, 
Gerrina

maandag 30 december 2013

Kalender / Calender

Dag vier van de Countdown van de Craftorij heeft als opdracht het maken van een kalender voor 2014. Dit is die van mij geworden;



Hieronder de maanden die ik gemaakt heb. (Klik op de foto om het beter te zien)
De kalender wordt uit een vel van 30x30cm gehaald door er 3 stroken van 10cm van te snijden.
 

Deze stroken worden gerild op 7,5 en 15 en 22,5cm. De stroken worden gevouwen en aan elkaar geplakt.

Daarna kun je de papieren voor erop snijden: 12 keer een papier van 7x9,5cm.

En deze natuurlijk bewerken! Als laatste plak je de 12 bewerkte papieren op de kalender.

En zo ziet dat er van boven uit:


De gebruikte materialen waren er nogal wat, vandaar drie foto´s:




En dan heb ik de basismaterialen niet gefotografeerd...






Ik had beloofd mijn uitwerking voor Countdowndag 3 bij de Craftorij hier ook te laten zien, maar deze post is al zo lang, dat wil ik je niet aandoen. Morgen dus het vervolg...


Creatieve groetjes,
Gerrina





zaterdag 28 december 2013

Voor jou... / For you...

Het laatste beetje kerst dat ik je hier wil laten zien zijn een paar van de labels die ik gemaakt heb voor wat kerstkadootjes:




Gebruikte materialen:
Stempelpapier, dikker papier en holografisch papier
Sizzix / Tim Holtz: Tag en kerstbal-gedeelte
Boomstempel Tatered Angels en ijskristallanstempel Imagisce
Memento Cottage ivy, Bamboo leaves en Rich cocoa
Hero Arts Shadow Ink Soft Pool
Marabu glitter-Liner Zilver

Ze glinsteren je echt tegemoet! Helaas is dat op de foto niet in volle glorie te zien...
Met deze labels doe ik mee bij:
I am entering these tags at:
Inkspirational: Challenge #46 Anything Inkspirational goes


En natuurlijk dag 5 van de Countdown bij de Craftorij. Rianne´s uitdaging was om aan de hand van het logo van de Craftorij wat te maken.
Eerst even het logo:


En dit is mijn uitwerking geworden:




Met deze kaart doe ik ook mee bij:
Crazy for CAS: challenge#34 Anyting goes


En natuurlijk wil ik je de kaart nog laten zien die ik bij de Kerstkaartenswap ook bij De Craftorij op de FB-groep heb gekregen van Tamara:


Wat een mooie, hè? Deze staat op de kast te pronken...


Van nu af ga ik dus weer aan de gang met andere dingen dan kerst en natuurlijk de Countdown van de Craftorij, die laat ik je graag een volgende keer weer zien!


Creatieve groetjes,
Gerrina


vrijdag 27 december 2013

Nieuwjaar, kerstkrans en veulens / Newyear, Christmaswreath and foals

Door alle kerstkaarten en andere zaken die met kerst te maken hadden was ik er nog helemaal niet aan toe gekomen om een kaart voor de uitdaging bij Art Journey van deze maand te maken.
Op de valreep is het me dan toch gelukt:



Gebruikte materialen:
Art Journey stempels: Curley frame en Butterfly wishes
Letter- / cijferstempels: Prima
Joy! stans: 6002/0198
Stencil: The Crafters Workshop
Inkt: Versafine zwart, Distress ink diverse kleuren, Memento grijs en zwart en Hero Arts neon geel en oranje
Overig: Waterpen, snijmesje, lijm en schaar


 Wat je niet goed ziet op de foto´s is dat ik de binnenkanten van de ramen donker bruin gemaakt heb en dat het meisje naar het vuurwerk kijkt...

Voor de Countdown van De Craftorijgroep op FB was voor dag 8, 9 en 10 (de kerstdagen) het maken van een kerstkrans met "cones" de uitdaging.
Die van mij gemaakt met een klein boek, waardoor de "cones" helaas niet zo heel mooi werden, maar het resultaat hangt toch in ons kersthuis:


Ach, dit past wel bij mij; niet te netjes en veel kleur. Nadat ik alle  "cones" opgeplakt had op een stuk board van 30x30cm met afgeronde hoeken (en een sleufje om het draad door te halen waar deze mee opgehangen is). Heb ik de glimmermist erbij gepakt en ben begonnen met Golden Terracotta aan de uiteinden te spuiten. Daarna het middenstuk met zilver en het geheel met goudkleur bespoten. Hierop zie je dat een beetje:


Daarna alles goed laten drogen en gestart met het middenstuk. Een dunne zilverkleurige guirlande gebruikt en kleine kerstballetjes. Dat alles met Liquitex Heavy matte gel vastgeplakt. Droogt mooi doorzichtig op!


Het was leuk om te maken, maar helaas had ik 1e kerstdag geen tijd en 2e kerstdag alleen maar telkens heel kort tussen bezoek, hier in huis de slaapkamer van de dochter verder op orde brengen, en de tijddruk om deze voor 0.00u 2e kerstdag te moeten plaatsen , dus is deze niet helemaal geworden zoals ik het voor ogen had. Wie weet maak ik er ooit nog een, voorlopig ga ik verder aan de gang met de uitdaging voor vandaag!



En ik wil je ook graag de foto´s laten zien van de veulenkeuring voor trekpaarden die 14 december in Gerwen (onderdeel van de gemeente Nuenen CA) gehouden werd. Ik kon daar eindelijk een keer naar toe, vaak valt het precies gelijk met de viering van de verjaardag van onze dochter...

 Zo mooi als het lukt om een foto te maken met alle vier de benen van het paard los van de grond

 Wat "paardenmensen" met elkaar in gesprek...

 Het opstellen bij de prijsuitreiking...

Niet alleen het paard moet een stuk rennen, de begeleiders ook!


Ik hoop dat je weer met plezier hier kwam kijken!

Creatieve groetjes,
Gerrina

Met de kaart doe ik mee bij:
Art Journey Design-team Challenge: # 40 Kerst- Winter
CAS-ual Fridays: CFC124 Happy New Year
Inkspirational: Challenge #46 Anything Inkspirational goes

donderdag 26 december 2013

Kerstwens en deco / Christmaswish and deco

Voor  iedereen die hier steeds komt kijken en voor de velen daarvan die zo vaak de tijd nemen om een reactie achterlaten:
For everybody who comes here again and again and for those of them who so often take the time to leave a comment :





Dit jaar doe ik voor het eerst mee met de Countdown van De Craftorij. Daar wordt in 10 dagen tijd afgeteld naar het nieuwe jaar. Dat betekent dat je aan heel wat uitdagingen en wedstrijden via de Facebookgroep mee kan doen. De aftrap werd zondag door Lia zelf verzorgt en was het maken van een kerstdecoratie. Helaas redde ik het door drukte net niet om deze op tijd op de foto en op FB te zetten, maar ik wil ´m hier graag laten zien:






Ik ga weer verder met genieten van de kerstdag en het maken van de uitdaging voor deze kerstdagen van de countdown...


Fijne en creatieve dagen, groetjes,

Gerrina

woensdag 25 december 2013

Kerstwens / Christmaswish

Voor  iedereen die hier steeds komt kijken en voor de velen daarvan die zo vaak de tijd nemen om een reactie achterlaten:
For everybody who comes here again and again and for those of them who so often take the time to leave a comment :




De seizoenskrans is deze keer door dochter Levine (13jaar) helemaal in kerstsfeer gebracht. Natuurlijk wel in haar kleuren! Alleen de lampjes, de sneeuwbolletjesketting en de kleine kerstsokjes mochten er van mama´s spullen in... Ik geniet er super van en vind ´m heel mooi, al zegt elke moeder dat natuurlijk over haar dochter´s werkstuk...
The wreath is made totaly in the Christmas mood by my daughter Levine (13 year) this time. Of course in her colours! Just the lamps, snowballgarland and the little Christmasstockings were the things from my stash that were allowed to go in... I´m enjoying it so much and think it is stunning, but that´s what every mother says about the daughter´s artwork...

Hier nog wat foto´s:
Some more pics:





Fijne en creatieve Kerstdagen,

Gerrina