"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

vrijdag 31 januari 2014

Allemaal vakjes / All boxes

Een kaart die gemaakt is voor de Kicostampersgroep. Deze is van een tijd terug. We hebben een vakjes-techniek ervoor gebruikt. Dit was de kaart die ik opgestuurd heb:




Als eerste de vogels met viool (Kicostamps) en de tekst (Personal Impressions)gestempeld met Versafine Onyx Black. Het papier twee keer gevouwen, zodat er gelijke vakjes ontstonden. Daarvan er 2 vanuit een hoek gesponst met DI. Dit kaartje gemat op fel blauw. Een ander stuk papier zo gevouwen dat er vakjes van verschillende grootte ontstonden.In alle vakjes vauit een hoek met DI gesponst.


Een achtergrondkaart gesneden en daarop een swirl (Inkadinkado) met zwart gestempeld. De blauwe vakjeskaart zo en de vogeltjes verhoogd opgeplakt.


En kijk eens wat een super mooie kaart Mieke mij heeft gestuurd:
In het echt zie je de mooie bronze glans van de vakjes veel mooier...


En, omdat ik toch bezig was en het leuk vond nog een verjaardagskaart gemaakt:



Ik wil vier nieuwe volgers welkom heten: Margik, van wie ik helaas geen blog kan vinden, een ware stempelkunstenaar; Harikini, enthousiaste Sandy en Henriëtte, die net als ik vanuit het brabantse blogt... Allemaal heel hartelijk welkom: ik hoop dat je geniet en ik kom ook  graag bij jullie kijken! (Klik op de naam en je komt op hun blog).
I would like to welcome four new followers: Margik, helaas I can´t find a blog, a true stampartist; Harikini, enthousiastic Sandy en Henriëtte, who lifes in Brabant just as I do.
All a warm welcome: I hope you will enjoy your time here and I will visit your blogs aswell. 
En degenen die een reactie achterlaten, soms eenmalig, soms vaak: enorm bedankt...dat maakt het bloggen zoveel leuker!
And the ones that leave a comment, some just once, some so often: a big thanks...that makes blogging so much more fun!


Creatieve groetjes,
Gerrina





woensdag 29 januari 2014

Life is...

Weer een keer wat geprobeerd voor een achtergrond en om een stencil weer eens anders te gebruiken:



De achtergrond gemaakt met  stencils van Crealies en the crafters Workshop en DI. Een stencil van Prima gebruikt voor de tak met vogels. De bloemenstempel van Crealies met dezelfde DI gestempeld als in de achtergrond is gebruikt. De tekst met zwarte Versafine gestempeld. Deze ingekleurd met fijnschrijvers en daarmee ook de tak en vogels geaccentueerd.



Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaart doe ik mee bij:
I am entering this card at:
Runway Inspired Challenge: RIC #52 Dennis Basso












Addicted to Stamps and more: challenge "80 Photoinspiration



maandag 27 januari 2014

Art Journal 52 # 3 You make me smile

De derde week voor AJ52 heeft als inspiratie "You make me smile". Maar omdat vooral mijn dochter er op het moment een hekel aan heeft om met haar snoetje op mijn blog "te kijk te staan" , heb ik ervoor gekozen om als onderwerp iets heel dagelijks te nemen, namelijk beenbekleding... Ik bladerde vorige week door een aantal tijdschriften en toen bleef ik maar plaatjes van beenbekleding met allemaal verschillende prints tegen komen. Ik moest daar om lachen; hoe anders die er een tijd terug uitzagen; voornamelijk effen kleuren en eventueel een klein streepje... Die plaatjes heb ik uitgescheurd met het idee dat ik er wat mee wilde doen en nu kon ik ze gelijk gebruiken...



De achtergrond is gemaakt met Dylusion Ink. Een apart stukje papier eerst met gele en daarna de randen met oranje DI gesponst. Daarop de plaatjes geplakt en een soort lijst eromheen getekend.Op de achtergrond met Hero Arts Unicon en een stempel van Kaiserkraft gewerkt plus, bijna niet te zien, met Neon inkt Orange en een Bo Bunnystempel langs de randen gestempeld. De rennende benen is een stempel die ik overgenomen heb. Ik heb ze met wit EP geëmbossed. De benen bovenaan zijn op stempelpapier afgedrukt en ook met Oranje Neon inkt bewerkt. Het lijstje is verhoogd opgeplakt en de tekst uit de hand geschreven.

Voor de volgende week is de inspiratie: "Building character". Het idee is er al, nu nog wat tijd om het uit te werken...dus die zie je verderop in de week hier langskomen...

Bijna nog vergeten: Graag een warm welkom voor Viv, zij maakt net als ik graag CaS-kaartjes, ik zou zeggen kijk ook eens op haar blog!
Almost forgotten: A warm welcome please for Viv, she loves to makes, just as I do, CaS-cards. Take a look at her blog!



Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze page doe ik mee bij:
Journal 52 #3: "You make me smile"
Simon Says Stamp Wednessday Challenge: Lets have a laugh

zaterdag 25 januari 2014

Kus-CAS / Kiss-CAS

Oh wat fijn, het is weer zaterdag èn ik heb tijd om een kaart voor LIM te maken! Daar is deze week een schets de uitdaging. Deze wil ik wel combineren met een hoop andere uitdagingen waar ik de afgelopen week nog niet aan toe ben gekomen om aan mee te doen. Dus heb ik deze twee kaarten gemaakt:
Oh, what fun, it is saterday again and I have time to make a card for LIM! This week the challenge is a sketch. I want to combine this one with a lot of other challenges where I didn´t had time for earlier this week. So I made two cards:








Detail:


Gebruikte materialen:
Used materials:



Fijn weekend en creatieve groetjes,
Gerrina


Met de 1e kaart doe ik mee bij:
I am entering the first card at:
Less is more: week156  Sketch











CAS-ual Friday: CFC126 Colourblocks
Keep It Simple: #32 squares
CAS on Sunday: #25 Lovely Dovely
Simon Says Stamp Wednessday Challenge: Lets have a laugh

Met de 2e kaart doe ik mee bij:
I am entering the second card at:
Less is more: week156  Sketch


Addicted to Stamps: #7 CAS
Casology: week7Contrast
Runway Inspired Challenge: RIC #52 Dennis Basso



donderdag 23 januari 2014

Imagination is more...

De laatste tijd kom ik in m´n kaarten steeds terug op het combineren van achtergrondstempels. Dat is wat ik hier ook heb gedaan. 
Last months I keep on combining different backgroundstamps. That is what I did on this card:




Met Versamark de zonnebloem achtergrond (Deepred Stamps) en de vierkantjes (Kaiserkraft) elk twee keer gestempeld. Daarna met twee kleuren PanPastel erover heen gegaan en de kleuren ook laten overlappen. Gefixeerd en laten drogen. Daarna de danseres (LostCoastDesign) en de tekst (Stamp-it) met behulp van een stempelliniaal en Versafine Black Onyx erop gestempeld.
I stamped the sunflowerbackground  (Deepred Stamps) and the little squares (Kaiserkraft) two times each with Versamark. Sponged with PanPastel in two colors and let those colors overlay. Stamped the danser (LostCoastDesign) and the text (Stamp-it) with Versafine Black Onyx.



Ben weer benieuwd wat jij hiervan vindt...


Ondertussen wil ik Asha verwelkomen; zij komt er gezellig als volger bij... Voor haar blog; klik
In the mean while I would like to welcome Asha , who is joining here as a follower... Her blog: klik



Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze kaart doe ik mee bij:
Simon Says Stamp Mondaychallenge: A is for...  (Albert Einstein´s quote)
Aud Sentiments Challenge: #89 use any sentiment you would like
Runway Inspired Challenge: RIC#52
De Creatieve zebra: maandchallenge#5 Fotoinspiratie

dinsdag 21 januari 2014

Eekhoorn 1/ Squirrel 1

Helemaal gaaf vind ik deze nieuwe stempel van Stacystamps! Ik ben gek op eekhoorns en dus ook eekhoornstempels en dit is wel een heel mooie! Ik heb 'm dan ook gelijk op twee kaarten gebruikt. De eerste vandaag:



Hier heb ik de stempel ingekleurd met DI markers, flink water over de ingekleurde stempel verneveld en afgedrukt op aquarelpapier dat ik dubbel vouwde om er een kaart van te maken. Dit laten drogen voor ik een tweede keer de stempel ingekleurd heb en nu met heel weinig water erover verneveld weer afgedrukt. Als laatste de stempel met Memento inkt in bruin over de donkere delen van de eekhoorn en met een grijze en twee groene kleuren Memento inkt over het gras en de takjes gekleurd en deze eroverheen gestempeld. Natuurlijk is een stempelliniaal hierbij een must! Als laatste de tekst (Creafine) met Versafine sepia gestempeld.
De andere kaart met deze stempel de volgende keer...


Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze kaart doe ik mee bij:
Aud Sentimets Challenge: #89 use any sentiment you would like
Addicted to Stamps and more: #79 CAS

maandag 20 januari 2014

Art Journal 52 #2 A simple Place

De tweede week van de Art Journal 52 heeft als thema "A simple place".
Wat ik gemaakt heb is een plaats waar ik in gedachten wel eens ronddwaal...




Hiervoor ben ik gestart met het stempelen van het bos op een A5 blad waarmee ik al eerder inkt van mijn craftsheet en acrylblock had opgedept. Ik heb deze stempel iets verlengd. Daarna de dansende dame gestempeld, zodat ik de verdeling van de page duidelijk had. De bruine en groene heuveltjes gestempeld en daarna de blauwe bloemen. Daar achteraan de roze bloembol een heel aantal keer en deze ook los aan de rand gestempeld. Toen alles gaan inkleuren met een waterpen en DI en de tekst uit de hand mnet zwart en wit geschreven.



De gebruikte stempels zijn van De Stempelwinkel (bos en dansende dame) en Kicostamps (bloemen en heuvel ontwerp Marja de Visser, niet op de foto). Gebruikte inkt is Versafine Sepia en Black Onyx, Archival Cornflower, Memento in verschillende kleuren en DI in verschillende kleuren om met de waterpen het bostafereel en de bloemen mee in te kleuren.




Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze page doe ik mee bij:
Journal52 via FB: Journal52
Simon Says Stamp Mondaychallenge: A is for... (Art Journal)
Aud Sentimets Challenge: #89 use any sentiment you would like (Around the danser)
Inkspirational Challenge: #48 Photo Inspiration (The flower world)


zaterdag 18 januari 2014

Nieuwe baby / New baby

Weer een week voorbij....en vandaag weer even tijd gevonden om iets te maken voor de uitdaging bij LIM, waar deze week een babykaart gevraagd wordt. Deze uitdaging heb ik in de eerste kaart gelijk gecombineerd met de uitdaging bij CASology (dots) en de uitdaging bij Addicted to CAS (new):
Another week gone...and today I found the time to make something for the challenge at LIM, where this week the challenge is to make a babycard. This challenge in the first card combined with the challenge at CASology (dots) and the challenge at Addicted to Cas (new):




De tweede kaart ook voor LIM (baby), CASology (dots) en Addicted to CAS (new) gemaakt, maar nu gecombineerd met de schets van Crazy for CAS en de uitdaging bij Stamping Sensation (Ribbon, buttons and bow):
I made the second card also for the challenges at LIM (baby), CASology en Addicted to CAS, but combined them with the sketch at Crazy for CAS and the challenge at Stamping Sensation (Ribbon, buttons and bow):





Gebruikte materialen;
Used materials:
Stempels: Joanna Sheen, Marianne Design
Inkt: Memento en Distress
Stencil: Joy
Cirkelsnijder en cirkelpons
Lint, knopen en washitape uit eigen voorraad



Fijn weekend en creatieve groetjes,
Gerrina

Met de 1e kaart doe ik mee bij:
I am entering the first card at:
Less is More: week 155 Theme New Baby
CASology : week 78 Dot
Addicted to CAS: challenge #30 New

Met de 2e kaart doe ik mee bij:
I am entering the second card at:
Less is More: week 155 Theme New Baby
CASology : week 78 Dot
Addicted to CAS: challenge #30 New
Stamping Sensation: Januari challenge Ribbon, buttons and bows
Crazy for CAS: challenge #36 Sketch:


vrijdag 17 januari 2014

Kunstenaars / Artists

Ik ben niet zo van de cutestempels, maar deze stempel van Deep Red Stamps deed me denken aan de stijl van de verjaardagskaarten van toen ik kind was, en dus kon ik deze niet weerstaan...



En voor het eerst een cute-stempel ingekleurd met PanPastel... natuurlijk deed ik dat inkleuren al eerder lang geleden, hier: klik voor het eerst, maar toen begon ik net een beetje met PanPastels te spelen...Ik denk dat dit zelfs de tweede kaart was die ik met de Pannetjes maakte...  En natuurlijk heb ik er hier toch m´n eigen draai aan gegeven door alles in blauw-roze te houden...
Deze kaart liet ik al eerder als DT-werk op het blog van Creafine zien, hier.

Voor deze kaart de achtergrond gemaakt met de Circles background stempel van Deep Red Stamps en de Artsy stempel van Kaisercraft,Versamark en twee kleuren PanPastel. Dit gefixeerd en erop met Stazon blauw de Crafty Girls stempel van Deep Red Stamps gestempeld. De meisjes ingekleurd met vier kleuren PanPastel en weer gefixeerd. Als laatste de tekststempel van Crafter´s Compagnion Stamp-itset  Time to dream met Stazon blauw gestempeld.


Creatieve Groetjes,
Gerrina


donderdag 16 januari 2014

Art Journal 52 #1 Up, Up and away, Verjaardagskaarten swap / Birthdaycardsswap

Sorry, deze keer een lange post met drie totaal verschillende dingen...

Dit jaar ben ik eindelijk begonnen met Art Journal. Daar liet ik je eerder al wat pages van zien. Ik doe mee met Art Journal52 op FaceBook, waar elke week een thema gegeven wordt en een stukje van het Art Journallen wordt belicht. Bedoeling is om elke week een page te maken. Ik maak deze op A4 of A5 formaat. De A4 gaan in m´n Art Journal, de A5 in het jaarboek dat ik dit jaar maak en waar ook foto´s e.d. inkomen. Helaas loop ik al meteen achter door de verjaardagen hier en nu griep, maar de start is er met deze eerste page:



Hiervoor heb ik heerlijk zitten tekenen. Dat had ik al veel te lang niet meer gedaan! Daarna ingekleurd met Prismacolor Primier potloden en gedoezeld. Gewoon het raam van m´n hobbykamer getekend met (ja hoor!!) paarse gordijnen en wat luchtballonnen waarvan ik niet weet waar ze naar toe gaan...

Gelukkig zijn ze allemaal aangekomen..Wat? nou,verjaardagskaarten; In dit nieuwe jaar ben ik, naast heel veel felicitaties hier, op FB en elders, mijn nieuwe levensjaar ook begonnen bedolven onder heel veel verjaardagskaarten van de verjaardagskaartenswap bij De Craftorij. Dit zijn de prachtige kaarten die een tijd blijven staan om er super van te kunnen genieten:

En drie die iets later kwamen:
Kun je je voorstellen wat een feestje het was om de brievenbus te horen?
Nogmaals super bedankt dames! Wat een start!

Graag wil ik Dymphie als nieuwe volger hartelijk welkom heten. Leuk dat je hier komt kijken! Zij maakt heel veel van en met papier en is een van de iniatiefnemers van de Winterfotojacht 2013-2014. Als je graag fotografeert neem eens een kijkje, of nog leuker, doe mee!

Ik weet niet of deze foto´s daaraan mee gaan doen, maar wou je de mooie wolkenlucht van vandaag laten zien, die ik als uitzicht vanaf mijn hobbytafel had toen het hier vanmiddag regende:





Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze page doe ik mee bij:
Simon Says Stamp Mondaychallenge: Anything Goes

woensdag 15 januari 2014

Drie keer / three times

Een kaart gemaakt voor de uitdaging van de Facebookgroep  van De Craftorij, waarbij gebruik moest worden gemaakt van "Drie". Dat kon in het woord, getal etc. Ik heb voor het aantal drie gekozen:


Gebruikte materialen:
Stempels: Stampotique, Prima (frame), Kaisercrafts (achtergronden) en Family (tekst).
Inkt: Versafine Black Onyx voor het meisje en de tekst. De rest met verschillende tinten DI.

Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze kaart doe ik mee bij:
De Craftorij Faceboekgroep: Stampotique Drie
Stampotique Designers Challenge: SDC130 Something new (The backgroundstamps)

maandag 13 januari 2014

Bomen / Trees

Deze maand  word bij de challenge van Stampinback gevraagd dezelfde stempel als focus- en als achtergrond te gebruiken. Om mezelf uit te dagen mocht ik alleen stempels van Stampinback gebruiken. Ik vond het toch niet meevallen om een stempel hiervoor te vinden, maar uiteindelijk een kaartje gemaakt waar ik blij van word. Deze sheet heb ik al zo lang en steeds komt er een ander idee tussendoor en dus ook andere stempels waar ik mee aan de gang ga, maar nu eindelijk dus weer eens gebruikt:




Gebruikte materialen:
SB Sheet 119A, Versafine Onyx Black, Memento Cottage Ivy, DI Bundled Sage, Pumice Stone en Picked Rasberry, washitape van de Hema.



Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze kaart doe ik mee bij:
Stampinback Challenge: Gebruik dezelfde stempel als achtergrond EN als "focal image"
Simon Says Stamp Monday challenge: Anything goes



zaterdag 11 januari 2014

Harten / Hearts

Vandaag weer zaterdag en zo te zien echt een dag om een beetje te stempelen! Dus ben ik weer begonnen met een kaart voor de uitdaging bij LIM. Deze week wordt een een-laags-kaart gevraagd met harten. Nadat ik de eerste af had kwam gelijk het idee voor een tweede, dus die ook gemaakt:
Today it is saterday again and by the looks outside a really good day to stamp! So I started with a card for the challenge at LIM. This week a one-layer-card and hearts. After making the first one the idea for a second one followed, so I made two:





Gebruikte materialen:
Used materials:
Stempels van Inkadinkado, De Stempelwinkel, Xenos
Stencil van Crafters Workshop
Versafine Onyx Black en Distress inkten
Waterpen en fijnschrijvers
Maskertape en stempelliniaal en afplaktape

En de twee kaarten nog eens samen:



Fijn weekend en creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaarten doe ik mee bij:
I am entering this card at:
Less is More: week 154  OLC Hearts (1e+2e)
The Artistic Stamper: Januari challenge; Love is in the air (2e)
Aud Sentiments Challenge: #97 Sentiment as focus (1e)
Addicted to stamps and more: #77 Make your mark (1e)

vrijdag 10 januari 2014

Licht-donker / Light-dark

Soms heb je een idee en heb je geen duidelijk beeld van wat het resultaat zal zijn... Dit is zo´n kaart, waarbij ik van te voren de stempels had uitgezocht en wist wat voor techniek (Ik gebruikte deze hier al eerder: klik) ik zou gaan gebruiken, maar de kleuren tijdens het maken uit mijn rekje met inkten heb gepakt.
Zoals je aan de foto kunt zien heb ik deze kaart heb ik al eerder gemaakt, maar nog niet hier laten zien, wel op het blog van Creafine, hier.



De bloemenachtergrond (Stampcamp ) met clear geembosst. Daarna met vier lichte kleuren DI (Shaded Lilac, Tumbled Glass, Antique Linen en Spun Sugar) in banen gesponst. Dezelfde stempel op een ander stuk papier met zwart gestempeld. Daaroverheen gesponst met fellere kleuren in dezelfde tinten DI (Dusty Concord, Peacock Feathers, Wild Honey en Picked Rasberry), ook in banen. Hieruit willekeurig inchies geponst en met witte inkt (Hero Arts), de tekst (Marianne Design) gestempeld, deze met witte pen accenten gegeven en uitgeknipt. De inchies en het tekststukje precies ingepast op de lichte achtergrond, zodat het figuur door blijft lopen en verhoogd opgeplakt. De gestempelde kaart op kaartkarton geplakt waar ik aan de voorzijde een rand (Lostcoastdesign) met witte inkt (Hero Arts) had gestempeld. Op de achterzijde van de kaart heb ik dezelfde rand met zwart gestempeld.

Creatieve groetjes,
Gerrina


woensdag 8 januari 2014

Scraplings

De eerste uitdaging van dit jaar bij Art Journey komt van Godelieve. Zij wil graag scraplings, hoge smalle dubbelgevouwen kaartjes zien. Deze kun je o.a. als boekenlegger gebruiken. Ze zijn niet zo groot en goed te gebruiken in een huis vol "boekenwormen", vandaar dat ik er twee gemaakt heb; de eerste een mannelijk/stoere en de tweede een vrouwelijke/zachtere:




En toch heb ik voor beiden dezelfde kleuren gebruikt:
Memories Soft Grey, Hero Arts Shadow Ink Soft Pool, DI Dried Marigold enWalnut Stain. De man en het meisje zijn gestempeld met Versafine Black Onyx.
Gebruikte stempels: Art Journey Steampunk 2 en Modern 1 en Smile, houtnerf van MME Miss Caroline.

Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze scraplings doe ik mee bij:
Art Journey Design-teamblog: Challenge # 41 Scraplings

dinsdag 7 januari 2014

Bloemenwereld

Voor het Panpastelblog heb ik een Art Journal page gemaakt. Dit is de tweede page die in mijn nieuwe Art Journal terecht komt. Een frisse en beetje zonnige als compensatie voor het af en toe grauwe en natte weer buiten...



Ik ben begonnen op stevig aquarelpapier en heb met PanPastel een achtergrond gemaakt. Simpelweg een lucht, een horizon en de grond, zoals ik op het blog hier en op het PanPastelblog al eerder deed. En natuurlijk gefixeerd. Daarna met gesso de fee en de bloemen erop gezet.
Daarvoor heb ik twee stencils gebruikt en die van de bloemen twee keer, omdat deze niet breed genoeg was.  
Om alleen dat gedeelte van de stencil te gebruiken wat ik nodig heb èn om rustig te kunnen werken, plak ik het stencil vast met goed verwijderbare tape. 
Dit heb ik tussendoor en aan het eind goed laten drogen. 

Met de fijne softtool knife and covers heb ik de afbeeldingen/gesso gekleurd. En met een derde stencil wat takken in groen gezet. Dit heb ik gedaan door Versamark goed door het stencil te drukken en er daarna met groene PanPastel over te gaan. Om wat diepte te krijgen heb ik de randen met een bruine PanPastel lichtjes gekleurd. Daarna weer fixeren en laten drogen.
Als aanvulling en om nog wat diepte te krijgen heb ik een vierde stencil gebruikt met allerlei bloemenstengels. Deze heb ik met Distress Inkt ( Bundled Sage en Mowed Lawn) gesponst.
Als laatste de tekst met rode Versafine gestempeld. 

Ik gebruikte veel verschillende kleuren PanPastel:  Phthalo Bue tint Phthalo Bue Shade  Ultramarine Blue Titanium White Permanent Green Diarylide Yellow Permanent Red Orange Magenta Burnt Sienna Shade Magenta Tint. En natuurlijk Soft tools: Knifes and covers en ronde en ovale softtools, Versamark en Fixative
En verder: 4 Stencils, 3 van Imagination Crafts en onbekend de fee. Distress Inkt: Bundled Sage en Mowed Lawn. Tekststempel: Personal Impressions by Lindsay Mason

Ik hoop dat je dit uitstapje naar een fleurige fantasie wereld leuk vond...
De volgende page word er een voor de uitdaging van Art Journal52 waar ik me bij heb aangesloten.


Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze page doe ik mee bij:
Simon Says Stamp Wednesdaychallenge: Something new (New stencils and PanPastelcolours)
Allsorts Challenge: week 204 Free and Easy