"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

Volgers

zaterdag 1 december 2012

4 maal anders met een stempel/ 4 x different with one stamp

Vier kerstkaarten gemaakt met als uitgangspunt steeds dezelfde kerstbalstempel van Reprint:


De eerste kaart gemaakt met een achtergrondstempel die ik een aantal keer met rood heb afgedrukt. Daarna met een lichtere rood gesponst. Verder de kerstbalstempel op een apart papier geëmbost, gesponst met DI en uitgeknipt.


Twee kerstballen stansjes van MD gebruikt voor de andere twee kerstballen en deze samen met een brad vastgezet. Lintje erom, tekst van Eline gebruikt en een rest papiertje dat nog op m'n werktafel lag eronder gemat.


Voor de tweede kaart begonnen met de kerstbalstempel te embossen met wit EP van WOW. Daarna d.m.v. steeds stukjes maskerpapier te gebruiken de strepen met DI gesponst:


De hoeken afgerond en gemat op zwart en glimmend groen papier. Een groen lint bestempeld met een tekst van MD en deze om hetzelfde glimmende groene papier gedaan.
Alles op zwart scrappapier geplakt. De kaart is iets groter dan de standaard maat, omdat ik flink wat zwart nodig had om het mooi uit te laten komen:Voor de derde kaart de kerstbalstempel drie keer met paars EP van WOW afgedrukt. Daarna met wit EP van WOW het frame erop gezet en daarna met paarse DI gesponst.
Op een stuk vellum de tekst met witte EP van WOW gezet, maar dat was lastig op de foto te krijgen:Op de vierde kaart de kerstbalstempel verdeeld over de kaart afgedrukt en dezelfde werkwijze als bij kaart drie gebruikt:


Alleen heb ik hier geëmbost met paarse puff EP van WOW op het vellum. Dat geeft een ander/opvallender effect:Ik blijf het leuk vinden om met één stempel verschillende kaarten te maken!
Ben benieuwd wat jij er weer van vindt...


Creatieve groetjes, Gerrina

9 opmerkingen:

 1. Wat zijn ze leuk! Vooral de laatste is heel erg mooi :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig hoe je eigenlijk niet ziet dat het 1 stempel is. De kaartjes zij zo verschillend dat je het niet in de gaten hebt. Knap gedaan! En een mega idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat geweldig mooi gemaakt
  ik vind ze alle 4 echt schitterend
  als ik zou moeten kiezen zou ik voor de derde gaan met de zwarte ondergrond
  die vind ik helemaal super
  wat je al niet kunt doen met 1 en dezelfde stempel
  en dan zo verschillende kaarten maken
  ja echt suuuuuuper

  groetjes anneke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je laat zien dat je met 1stempel heel veel kunt doen.
  Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtige kaarten! leuk om te zien dat je met 1 stempel veel verschillende effecten kunt bereiken! fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo zie je maar, dat je eigenlijk niet eens veel verschillende kerststempels nodig hebt, om veel verschillende kaartjes te maken. Super knap om met 1 stempel en verschillende technieken zulke leuke kaartjes te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jeetje wat je met 1 stempel allemaal niet kunt doen; héél mooi gedaan Gerrina!!!
  grt Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel erg leuk om te zien waar je fantasie en één stempel je brengt. Net als jij vind ik het ook leuk om me zo uit te dagen, vaak ontdek je zo de leukste dingen. Mooie kaarten!

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...