"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

vrijdag 19 april 2013

Hart uit de natuur / Heart from nature


En soms kom je in de natuur iets tegen dat je zelf niet zou hebben kunnen verzinnen... Neem nou gewoon een bak met aardappelen die je aan het schillen bent en opeens heb je dit in je handen:


Met recht kun je stellen dat moeder natuur hier echt een produkt met `hart` heeft voortgebracht...

In eerste instantie kon ik het dan ook niet over `mijn hart` krijgen om deze aardappel zomaar te schillen en in de pan te gooien. Dus stond deze een paar dagen te pronken in de keuken.



Natuurlijk heb ik er wel een aantal foto´s van gemaakt en kon ik het niet laten om met die foto´s te gaan "spelen". Vandaar dat de aardappel zo tussendoor een `metamorfose` lijkt te hebben ondergaan...




                                                 



Uiteindelijk kwam het moment toch, dat als deze niet geschild zou worden, ook dit hart ten prooi zou vallen aan een stuk eenzaamheid en wegkwijnen. Dus toch maar geschild en gesneden:  



De aardappel smaakte als alle anderen uit de pan; lekker, maar toch... 
het was een aardappel met meer hart!!!


Creatieve groetjes,               Gerrina


14 opmerkingen:

  1. Natures art Gerrina, it provides us with so much inspirations without us even realising.

    Have a lovely weekend.

    B x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Waahahahahh Wat ben je toch een MUTS maar ........wel een MUTS met een HART ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi verhaal. Volgens mij zien we binnenkort iets van jou wat met aardappels te maken heeft. Aardappeleters bv :) de aardappel blijft mooi, leuk dat je dat wilde delen. Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dat heb je goed ten gehore gebracht en ja dat is natuur.
    Ik ben blij dat hij toch goed gesmaakt heeft.
    liefs Rianne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vind het leuk om te zien dat ook jij deze niet zomaar in de pan kan gooien.Wij hadden laatst, zo rond Valentijn, ook zo'n aardappel en ik samen met de meiden hebben deze laten staan in de keuken tot het echt niet anders meer kon dan voeding worden. We hebben het ook niet kunnen laten om er een foto van te nemen. Zo zie je maar.
    Geniet van het weekend

    Groetjes

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een hartelijke pieper al niet teweeg kan brengen!
    Leuk verhaal en foto's Gerrina :-)

    groetjes, Alie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. What a fun blog post! A potatoe with heart:) Have a wonderful weekend, Shirleyx

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hahaha that's really a nice potatoe, yes nature is the greatest artist!
    Wish you a nice weekend,
    groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wow, dat is wel een heel bijzondere aardappel.
    Liefs Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  10. LOL that is so cool! My daughter and I are always looking for hearts in nature. It has become a contest between us. I can't wait to show her your potato~hugs Deanna

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Ha ha ha, de wondere wereld van de moestuin! Zo komen wij ook ieder jaar dingen tegen die rechtstreeks het rariteitenkabinet in kunnen (ze staan ook met foto op mijn fotoblog onder label moestuin), maar een hartenpieper, dat is toch wel een schatje!
    Inderdaad zonde om aan te snijden, maar ja, niet opeten is ook zonde. Jammer dat het dan net zo smaakt als al die andere ronde en ovale piepers, terwijl deze toch heel bijzonder was.
    Groetjes van Yvon

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina