"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

vrijdag 9 augustus 2013

Pauwenveren 2 / Peacockfeathers 2

Een tijdje geleden heb ik voor het PanPastelblog voor mijn DT-werk een canvas met PanPastels en pauwenveren gemaakt. Je vind dit hier en hier. Dat was zo leuk om te doen, dat ik er nu nog een gemaakt heb:



Als eerste het canvas een dun gesso laagje gegeven en dit even laten drogen. Daarna met drie kleuren Panpastel:  Phthalo Blue Shade, Magenta en Violet Shade  eroverheen gegaan. Dit gefixeerd en laten drogen. Met een stencil en versamark de pauwenveren afgedrukt en hier met Panpastel  overheen geqaan. Dit gefixeerd en laten drogen. Dat bleek niet zo af te steken als ik voor ogen had, dus de Perlenpen gepakt en daarmee eroverheen gegaan.Het canvas goed laten drogen (in dit geval een nacht)


Op een stuk aquarelpapier met Versamark de pauwenstempel van Chocolat Baroque gestempeld en daar weer met dezelfde kleuren PanPastel eroverheen gegaan, maar nu naast elkaar. Dit gefixeerd en laten drogen. Met bijpassende Perlenpennen de stipjes gemaakt. Deze goed laten drogen. Daarna de pauw uitgescheurd en verhoogd opgeplakt.


Het was weer heerlijk werken met Pan Pastels op een canvas!...

En weet je wat ook heerlijk was? Dat van de week de gewonnen candy van Jo van Jozart uit Groot Britanniƫ op de deurmat landde! En kijk eens hoe vrolijk die enveloppe eruit ziet:


En de inhoud is super:

Ik voelde me helemaal verwent met zo'n gevarieerde candy! En zo lief!! Jo bedankt! De komende maanden zal ik hier zeker veel mee maken...
I felt totally spoilt with such an asorted candy! So sweet! Thamks Jo! I will be making  a lot with these goodies in the following months...


Creatieve groetjes,
Gerrina

7 opmerkingen:

  1. Bofkont :) en wat een prachtig canvas heb je gemaakt zeg!! Mooie kleuren en structuur!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Whaw, die canvas is adembenemend!!
    En wat een heerlijk pakketje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi canvas, de perlenpen doet het goed hierop Gerrina.
    En wat een geweldige candy heb je mogen ontvangen...dat zal voor veel plezier zorgen!

    groetjes, Alie :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gerrina,
    tot nog toe had ik nog niets met panpastels, maar met dit werk ben je de eerst die mij er een beetje warm voor weet te krijgen. Dit is echt mooi!! Vooral icm de perlenpen. Superbedankt voor de inspiratie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wow love the texture & colours! Beautiful ! Warm Greetings, Shirleyx

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Erg mooi gemaakt en wat een gaaf cadeau!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig canvas, Gerrina! Veel plezier ook met je fantastische gewonnen candy, ziet er top uit!

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina