"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

woensdag 27 november 2013

Bellenblazen 2/ Blowing bubbels 2

Hier de beloofde tweede, heel andere, kaart waarbij de stempel van het bellen blazende meisje (Stampcamp) als focus is gebruikt. Nu niet in een scenery, maar meer een fantasie-omgeving:De eerste kaart met dit meisje kun je hier vinden. Deze kaart heeft eerder op het PanPastelblog gestaan.


De achtergrond van deze kaart is gemaakt met drie stencils en PanPastel Phtalo Blue Tint, Phthalo Blue shade en Permanent Red. Ik heb telkens een gedeelte van de stencils gebruikt en het een beetje in elkaar laten overlopen. Daarna heb ik de hele kaart met Hansa Yellow gekleurd. Dit gefixeerd. Het meisje gestempeld met zwarte Versafine. En een masker voor over die afdruk geknipt. Het masker over het meisje geplakt.


Om het meisje ergens op te plaatsen en niet in de lucht te laten "hangen" heb ik een bladstempel (Tattered Angels) met drie kleuren Memento inkt beïnkt en onder de voeten van het meisje gestempeld. Vond die wel passen nu we echt met de herfst te maken hebben! Van de bladstempel 2 maskers gemaakt. En het 1e gestempelde blad gemaskerd. Het tweede blad met dezelfde kleuren gestempeld, dat ook gemaskerd en een derde blad in die kleuren gedeeltelijk gestempeld. Aan de rechterkant aan de onderkant en iets hoger een gedeelte van de bladstempel afgedrukt. 


Het onderste masker in twee delen geknipt en verplaatst naar de bladeren aan de rechterkant en nog een keer een gedeelte van het blad er overheen gestempeld. Op de foto zie je ook de kleuren inkt die ik heb gebruikt. De maskers verwijderd en nog wat bellen gestempeld. Daarvan zat er maar een op de stempel en dus heb ik met zwarte Versafine er nog drie bij gestempeld door telkens alleen de zeepbel te beïnkten.
Met dezelfde zwarte inkt de tekst (Tim Holtz) op de kaart gestempeld. De kaart op een bruine kaart geplakt.


Een kaart waar ik me lekker op heb uitgeleefd èn een waarvan de beschrijving typen en foto´s plaatsen bijna langer duurde dan het maken van de kaart...


Creatieve groetjes,
Gerrina


Met deze kaart doe ik mee bij:
Simon Says Stamp Wednesdaychallenge: Anything goes
Aud Sentiments Challenge: #94 Anything goes

11 opmerkingen:

 1. Love your use of stencils, Gerrina! Thanks so much for sharing your lovely card with us at the Simon Says Stamp Wednesday Challenge!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooie kaart met die bellen blazen. Helemaal mijn ding
  Liefs chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig kaartje Gerrina, mooi design!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig kaartje, mooi hoe je het meisje op het blad laat staan.

  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi again, Gerrina. I have a message for you from Darnell. She says that she has been having trouble leaving a comment on your blog:

  "Such a beautiful card, Gerrina! Thank you for the pictures showing the process. I wanted you to know that when I click on the top of the page to translate, I'm still getting "there was an error translating this page," and it doesn't translate your post, only the comments. This has been happening for a couple of weeks now. Odd, isn't it? Anyway, maybe you know someone who can help you see why that is happening? I would love to read your words, too. I don't have any trouble with other blogs that Google translates into English. Thanks! Hugs, Darnell"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie stempel is dat toch steeds weer, heerlijk dat achterste zo naar achteren gestoken en mooie achtergrond

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooie kaart Gerrina, er zit zoveel diepte in...knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een hele mooie kaart en de meisjes stempel is prachtig
  Groetjes, Laurette

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...