"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

dinsdag 18 maart 2014

Winterfotojacht 2013-2014

Deze winter (nou ja winter) hebben Anneke, Bernardine, Dymphie, Godelieve en  Jolette het initiatief genomen om een winterfotojacht te organiseren.
De bedoeling was om 15 Opdrachten te fotograferen, waarvan een verplichte opdracht en drie reserve opdrachten (zie onderaan).

Nou weet ik ook wel, dat, met het naderen van het einde van het winterjaargetijde we hier geen sneeuw en echt winterse taferelen hebben gezien, maar dat maakte dat het een echte jacht geworden is om alle foto´s te maken! Ik heb genoten van alle keren dat ik ergens naar toe ben gegaan met weer het fototoestel in de fietstas, om de schouder of in de auto. Nou probeer ik wel vaker op pad te gaan om foto´s te maken, maar oh zo vaak komt er van alles tussen. Dit was een mooie stok achter de deur om er wel op uit te trekken of het fototoestel gewoon elke keer mee te nemen....

Pak er thee of iets anders bij, want het zijn veel "plaatjes".
(Je kunt ze groter bekijken door erop te klikken.)

Dit is mijn selectie geworden:

1. Confetti

  Natuurlijk gewacht tot Carnaval en de optocht...

2. Bloem

 Een van mijn lievelingsbloemen en een heel bijzondere, want hoe koud het ook wordt, deze bloeit steeds weer in de wintermaanden en vrolijkt de tuin zo mooi op...

3. Zwart/wit
 Met Photoshop heb ik deze overgezet naar zwart/wit. De oorspronkelijke foto lijkt heel monochroom van kleur, maar bevat zoveel kleine kleurnuances:

4. Serie



 Deze serie liet ik je al eerder zien hier op m´n blog. Deze is van de Veulenkeuring in Gerwen 2013. Ik  heb nog andere series gemaakt, maar geen die ik zo mooi vond als deze.. Met paarden in draf en daarbij steeds even zwevend met alle vier de benen van de grond...

5. (IJsbeer) Nostalgie
Bleken we hier geen pop of iets anders te hebben met een ijsbeer erop...en om nou een stempel of kaart te gebruiken...die fotografeer ik al zat. Dus hiervoor een reserve gebruikt.

Wat je ziet is de pop die ik gekregen heb bij de geboorte van mijn zusje, toen ik 1,5 jaar oud was. Mijn moeder kreeg een kindje en ik kreeg "Keentje"...
Gespeeld met de belichting tot ik die ook een nostalgisch tintje vond hebben...

6. Schaduw

Mooiere schaduw dan die van een boom weet ik niet te bedenken en een boom is in alle seizoenen mooi!

7. (Bokeh) Herhaling
Aangezien ik de kerstlichtjes al opgeborgen had en de andere foto´s hiervoor niet door de keuring zijn gekomen heb ik hiervoor een reserve gebruikt...

Steel na steel staan ze aan de waterkant. En niet alleen aan de kant waar ik sta, maar ook aan de overkant. Hier op deze kant wel 30 meter achterelkaar... een muur van riet zo mooi met het winterse zonlicht erop...

8. Jouw kleur

Mijn kleur is al heel lang Blauw. Samen met mijn man (ondergrond en ophangen) en dochter (de figuren) maakte ik dit tuinschilderij voor bij onze vijver een aantal jaar geleden.

9. Gevleugeld

Oké, nog wat schichtig, want toen ik dichterbij kwam zwom hij gauw weg, Maar de V-vorm die hij in het water trekt is schitterend!

10. Lijnen

Een harp heeft heel veel lijnen en met een harpconcert staan er heel veel naast elkaar. Tijdens het harpconcert van mijn dochter dit jaar.

11. (Koud hè) Strijklicht
Ja die vlieger ging hier in het zuiden dus mooi niet op... De enige keer dat het gevroren had hier was het niet vochtig genoeg om mooie rijp te kunnen fotograferen en ik ben deze winter ook al niet naar de ijsbaan geweest.. Natuurlijk heb ik wel staan kleumen bij een hockeywedstrijd, maar toen regende het zo hard dat ik m´n fototoestel niet heb gebuikt... Dus een van de reserves gebruikt:

Ook tijdens het harpconcert van mijn dochter. Het licht was perfect uitgelicht, tot het grote licht buiten achter een wolk te voorschijn kwam...

12. Bloemetjesservies

Ik denk dat dit het enige serviesgoed met een bloemetje hier in huis is. Wel een dierbaar "bloemetje"; een bonbonschaaltje dat ik van mijn ouders kreeg.

13. Gezicht op een vreemde plaats

Mijn man is modelbouwer, dus ik had deze voor hem gedetailleerd aan binnen en buitenkant gefotografeerd. Ik stapte ervan weg, en toen zag ik het opeens: Koplampen als ogen, het ronde plaatje als neus en de kentekenplaat is de mond!

14. Stal

Vlak bij waar ik woon een boerderij met stalgedeelte. Niet meer als stal in gebruik, maar nog wel heel herkenbaar... En ook een stukje van mijn jeugd met de boerderijen en stallen die lijken op deze en waar ik gespeeld heb en langs zovelen ik gefietst heb...

15 Winters zelfportret
Ha, dat is een leuke! Nou mooi niet dus; de das en muts zijn ver weggestopt gebleven en ik heb de hele winter in mijn "tussenjas" rondgelopen. Het enige dat af en toe gedragen is, zijn m´n handschoenen...
Wat ik wel heel winters vind, is de zon en wat die doet met licht en vooral lange schaduwen....zo mooi! Daar heb ik dus mijn "zelfportret" mee gemaakt.




De opdrachten nog even op een rijtje:


De foto´s die het net niet gehaald hebben zijn wel mooi, maar het zijn er veel te veel om hier nu te laten zien. Waarschijnlijk laat ik die in latere posten nog zien.
Anneke, Bernardine, Dymphie, Godelieve en  Jolette hartstikke bedankt voor een hele leuke uitdaging en de super inspiratiefoto´s en bemoedigende stukjes de afgelopen weken op het blog!


Wat de "rode draad" blijft in mijn foto's is het zoeken naar lichtval en lijnen, net zoals ik dat doe bij het stempelen en tekenen... iets waar ik al bij het begin van mijn fotograferen mee begonnen ben en vanaf mijn eindexamen tekenen sterker mee door ben gegaan...

Ik hoop dat je het leuk vond weer eens wat van mijn andere grote hobby te zien...
En ben je " in de mood" voor nog meer mooie foto´s gemaakt door de andere deelnemers aan de Winterfotojacht 2013-2014, kijk dan verder op het blog: Winterfotojacht 2013-2013

Nog eentje omdat die zo bijzonder is, niet gephotoshopd, gewoon zo gemaakt, een van mijn mooiste foto's van de afgelopen 3 maanden:







Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze foto´s doe ik mee bij:
Winterfotojacht 2013-2013

18 opmerkingen:

 1. Prachtig foto werk Gerrina, heel mooie foto's , misschien niet zo winters als het zou mogen ( dat komt er van als het hier niet wintert natuurlijk), je opdracht is goed geslaagd, en ja hoor die laatste foto is heel speciaal!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke serie en wat leuk dat jouw dochter harp speelt. Die van ons heeft het ook een tijd gedaan, daarna werd het een drumstel. Ach ja dat heb je met een ADHD-er:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thanks for sharing a great display of photos Gerrina.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige serie foto's Gerrina en wat het nog leuker maakt zijn de kleine verhaaltjes erbij! Ik heb "stiekem" ook een beetje meegedaan voor mezelf. Super leuk om op deze manier uitgedaagd te worden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik had geen thee nodig hoor, interessant genoeg zonder :)
  Stuk voor stuk supermooie foto's en ook heel leuk om de verhalen erbij te lezen. Het is te zien dat je ook hier je creativiteit in kwijt kan! Ik zou zeggen: ga vooral door met het nemen van foto's :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hihihi...dag Gerrina meis, merciekes voor de lieve bemoedigende commentaar die je op mijn blog achterliet. De positieve vipes kan ik gebruiken hoor. Ik heb zoveel moeten missen de afgelopen maanden, maar ga er nu weer (rustig) tegenaan. Ik scrolde een hele poos terug in jouw pagina's en zag top werkstukken passeren. Chique dingen heb je gemaakt! En waarom moest ik nu lachen???
  Ik heb een aantal foto's die jij hier toont, net hetzelfde gefotografeerd... gek hé!
  Nou je hoort me weer snel terug. Veel liefs XXX Patrice

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie reeks hoor! Vooral je serie vind ik prachtig, maar ook het zelfportret, heel origineel! En beide foto's van de harpen springen er ook uit, heel mooi. En de laatste... een heel bijzondere foto, de kleur, het tafereel, echt een plaatje om een poosje naar te kijken. En heel stiekem je af te vragen wat daar nu gaande is.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. prachtige foto's! Leuk zo'n fotojacht!
  Groetjes karin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. die laatste is inderdaad super gemaakt en gezien, je zou denken tis bewerkt, mooi. de rest ook erg leuk om te zien, mijn favoriet de serie, prachtige paarden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een heerlijke opdrachten allemaal! Ik vind met name je "schaduw" en "herhaling" erg mooie foto's, en je hebt een aantal opdrachten gaaf ingevuld, zoals bijvoorbeeld "verborgen gezicht". Heb net even het linkje aangeklikt en ook daar staan prachtige opnames op, erg mooi om te bekijken allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helemaal leuk Gerinna! Ik zit zelf sinds een par maanden bij een fotoclub en dan werken wij ook met thema's. Zo leuk, jezelf uitdagen nietwaar? Mooie foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Supermooi Gerrina! Ook bij jou veel orginele invullingen van de opdrachten. Hele mooie serie, lieve nostalgie en geinig zelfportret :) Eigenlijk gewoon alles helemaal goed!
  Dank je wel dat je meedeed!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat leuk om jou foto's te zie Gerrina!!!
  Vooral je lijnen en strijklicht vind ik gaaf!
  Je serie....wow, zou willen dat ik daar bij geweest was, wat lijkt me dat leuk om te zien!
  En nostalgie....zo herkenbaar, leuk hoe je die foto nog een extra nostalgisch tintje gegeven hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zijn hele mooie foto's ze zijn echt een kijkje waard.
  Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een mooie reeks Gerrina!
  het harpconsert voor het thema lijnen vind ik leuk,
  fijn dat je je pop nog hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Fabulous to see examples of your photos, I do love the painting you did for your garden x

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oh! Jij hebt echte confetti! Bij carnaval!
  En ook je pop vind ik goed gevonden!
  Mooie reeks foto's met dito verhalen.
  Gaaf dat je meedeed

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooie serie en leuk om te zien dat ook bij de foto's weer heel anders zijn. Creatieve vondsten, een mooie serie en een prachtige oude pop. Leuk dat je ook mee gedaan hebt.
  Groetjes Debby

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...