"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

maandag 25 augustus 2014

Artists Around the World Bloghop

Vandaag neem ik deel aan een artsy bloghop. Ik ben vorige week gevraagd door Coby vanWilligenburg, die ik ken via het bloggen en later bij een workshop van Kate Crane bij de Craftorij voor het eerst heb ontmoet. De bedoeling is om 4 vragen te beantwoorden en dan het stokje weer door te geven aan drie andere creatieve bloggers. Ik zou zeggen neem er een kop thee of zo bij, het is een lange post geworden...


Over de bloghop:
De bloghop is in het Engels gestart maar er is besloten om in het Nederlands verder te gaan. Wel zo fijn want hierin kan ik mij beter uitdrukken. Ik ben één van de drie dames die door Coby is gevraagd. Helaas is het mij niet gelukt om drie nieuwe dames te vinden maar gelukkig heb ik in ieder geval weer twee nieuwe creatievelingen bereid gevonden om het stokje door te geven. Er zijn vier vragen te beantwoorden die ik hieronder zal proberen te beantwoorden.


1. Hoe werkt mijn creatieve proces?
Dat is een lekkere vraag! Eigenlijk werkt het heel verschillend, afhankelijk van wat ik ga maken. Doe ik mee aan een challenge, dan bedenk ik eerst welke stempels en/of stencils ik wil gebruiken en maak een sketch om te zien of dat wat ik in mijn hoofd heb werkt. Maar soms is het idee er zo helder, dat ik begin en het in een keer afwerk. Zoals deze:

Af en toe kom je een stempel tegen, die je alleen al mooi vind vanwege het feit dat de ontwerper met zo weinig lijnen zo'n mooie afbeelding heeft gemaakt. Dit is er een waar ik dat van vond en die dus de eerste keer toen ik 'm zag meteen in m'n mandje verdween:
Now and then you come across a stamp that you think is beautiful just because the designer made a beautiful image with only a few lines. This is one of those stamps of that I think that and wich I dropped immedially in my basket when I saw it:


Gebruikte materialen:
Used materials:
Opgedepte inkt op aquarellpapier
Stempel: Stampendous (paard) en Different colours (tekst)
Stencil: Clarice
Inkt: Versafine sepia en DI
Overige: potloden Carand'ache

Andere keren heb ik een of meer stempels of stencils of juist inkt, PanPastel of iets anders op mijn werktafel gelegd en wil ik daar mee werken. Dan is het maar net waar ik zin in heb om te doen welk materiaal ik verder nog gebruik of welke techniek ik gebruik.

Als ik werk in opdracht voor bijvoorbeeld een van de Design Teams, ga ik ofwel uit van het materiaal zoals bij het PanPastelblog; ofwel van de stempels, stencils of stanzen  e.d. die verkocht worden bij die firma. Zoals deze voor het Creafineblog:


Gebruikte materialen:
Used materials:
Stempels: Deep Red, Stampendous
Stencil: Crafters Workshop
Inkt: Versafine zwart, DI verschillende kleuren
Overige: Aquarelpapier met opgedepte inkt, waterpen, cardstock
De kleuren DI die ik heb gebruikt:
The DI colours I used:

Voor het Time Out challengeblog werk je met thema’s of een kaart die je kunt “casen” of een inspiratiefoto, maar ben je verder vrij in wat je maakt. Dan ontstaat een kaartje vaak door telkens wat bij een stempel op mijn werktafel te leggen en als ik denk dit is het! Ga ik het maken. Daar zie je donderdag weer een voorbeeld van.
Een lekkere vraag dus, met meer dan een antwoord...


2. Waarin verschilt mijn werk met dat van anderen?
Moeilijk om over mijzelf te zeggen, eigenlijk zou je dat iemand anders moeten vragen maar ik hoor vaak dat ik een mooie CAS-stijl heb en dat mensen de gelaagde achtergronden die ik vaak stempel of m.b.v. stencils maak (ik weet echt niet hoe ik het anders moet verwoorden), heel eigen en herkenbaar vinden.


3. Waar ben ik op dit moment mee bezig?
Zoals steeds met meerdere dingen tegelijk! Zoals meestal liggen er wat stempels klaar voor uitdagingen waar ik aan mee wil doen. Daarnaast ben ik bezig met iets voor het blog van Creafine en het PanPastelblog, maar die kan ik hier nog niet laten zien. Er is een foto/PL-boekje voor mijn ouders dat ik nog af wil maken en er liggen nog twee houten vlinders te wachten op een schuurbeurt en nieuwe verf. Dan ben ik drie nieuwe workshops aan het maken. Een helemaal gericht op stencils; zo leuk! Ik ben nog uit aan het zoeken wat ik weer eens ga breien, er liggen twee grote canvassen klaar waar ik het idee al voor heb en het ontwerp al gemaakt, maar die nog opgezet en gemaakt moeten worden.
Als altijd heel veel ideeën! Dat lijkt een lange stroom te zijn waar ik het einde nog steeds niet van zie... Kortom vervelen doe ik me nooit! En ik kom steeds tijd te kort...


4. Waarom doe ik wat ik doe?
Van jongs af aan heb ik handwerken van mijn moeder geleerd. Zij was handwerklerares, begon een Wol- en Handwerkspeciaalzaak, wat uitgroeide tot drie zaken, waar zelfs mijn vader in is gaan werken omdat het voor haar alleen niet meer te doen was en die zij 33 jaar gehad hebben. Zo heb ik leren haken, breien, borduren, tapijten knopen,enzovoort. Ik maakte op mijn zevende al poppen. Ik ben gaan naaien, al is dat niet mijn liefste bezigheid, maar iets wat ik praktisch vind en wilde leren. Daarnaast fotografeer ik al vanaf mijn achtste super graag en is dat een heuse verslaving geworden. Dat, tekenen en met woorden spelen (verhalen en gedichten) is iets dat ik altijd al graag doe. Daarnaast ontwerp ik meubels als ik iets zoek, maar niet kan kopen en die maak ik dan zelf.

Vanaf 1999 ben ik gaan zoeken naar andere manieren om mijn foto's in te plakken en kwam erin 2001 achter dat dit scrappen heette. Er kwamen steeds meer dingen daarvoor op de markt en zo kocht ik een paar stempeltjes en stencils om erbij te gebruiken. En toen ging het mis...of goed...net hoe je het bekijkt :) Ik raakte besmet met het stencil- en stempelvirus! Iets wat ik niet meer denk kwijt te raken...
Van daar uit ben ik verder gegaan naar Mixed Media creaties en Art Journallen en zo weer een beetje terug naar het schilderen en tekenen...
Ik kan me niet voorstellen dat ik niets creatiefs zou doen; zoals Yvonne Koops het zo mooi formuleerde, het zit gewoon in de genen! En ik "moet" al die ideeën gewoon uit mijn hoofd en met mijn handen maken, anders "stroomt" het over...
In 2011 heb ik voor het eerst voorzichtig wat stapjes in het grote blogland gezet om mijn werk te delen en om inspiratie op te doen bij anderen en dit heeft mijn hobbies in zo veel opzichten een extra dimensie gegeven en mijn leven verrijkt met vele blogvriendinnen van over heel de wereld, waarvan ik er gelukkig een heel aantal ook in het echt heb mogen leren kennen en ik er in de toekomst nog meer in "het eggie" hoop te zien!

Ik heb heel veel mensen gevraagd of ze het stokje over wilden nemen, maar ben gestopt toen Chantal en Lydia enthousiast ja zeiden. Sorry als ik jou niet meer gevraagd heb...

Twee van hen hebben het stokje geaccepteerd en geven het stokje op 1 september verder door:
Chantal : Ken ik van het samen rijden naar een workshop en het super gezellig hebben gehad. Zij is ook besmet met het stempelvirus en maakt met o.a. Alcoholinkt werkelijk prachtige achtergronden voor haar kaarten!

Lydia : Ken ik van het Stempelmekka in 2011 en we zouden willen dat we dichter bij elkaar woonden! Zij is een razend goede kleurster met Copics en potloden. Maakt mooie scrapkaarten met die afdrukjes en stempelt daarnaast ook in heel andere stijlen, o.a. die van Tim Holtz, heeft eigen stempels uitgebracht dit jaar en we spelen beiden graag met PanPastel voor het PanPastelblog.

Neem je bij hen een kijkje?Creatieve groetjes,
Gerrina


Met de 1e kaart doe ik mee bij:
I am entering the first card at:
Allsorts Challenge Blog: week 273 Warm Sunny Colours

Met de 2e kaart doe ik mee bij:
I am entering the second card at:
Just Us Girls Challenge: #255 Photochallenge
13 opmerkingen:

 1. Like hem all Gerrina and a hard time choosing a fav, not that I have to I know but I do very much like the funky girl on the third.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gaaf, je verhaal Gerrina, ook al hebben we elkaar wel een paar keer gezellig gesproken, leuk om toch zo iets meer over je crea processen te weten te komen.
  En ik geniet hier altijd wel, dus ga maar heerlijk door met je vermaken...en mij en vele anderen!
  Groetjessss, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk zo je verhaal te lezen. Ik hoop dat ik het evengoed kan verwoorden. Liefs Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een super leuke post Gerrina, het enthousiasme spat er van af, heerlijk! Leuk om je op deze manier nog wat beter te leren kennen.Ik volg je blog met veel plezier en geniet van je creativiteit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk verhaal en veel dingen zijn heel herkenbaar. Twee heel mooie kaarten als voorbeeld hier ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk om jouw verhaal te lezen. Zo laat jij iets meer van jouwzelf zien.
  Volgens mij stroom jij soms over. Wat ben jij toch een heerlijk mens. Groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Beautiful cards Gerrina, I absolutely love the horse image. Thank you for joining us at Allsorts for our Warm Sunshiny colours challenge x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Beautiful cards! Thanks for joining us at Just Us Girls!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I loved reading this Gerrina, so interesting to get to know you better and how you create. Boy do you have a lot of things on the go!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Erg leuk om te lezen Gerrina, wat lijkt me dat super om een wolwinkel thuis te hebben gehad want mooie wol is ook mijn ding, pfff maar ja dat wist je al lang:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Love your card for the JUGs challenge! What a cool image and I love how you colored it! Thanks for playing with Just Us Girls!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een ontzettend leuk blogbericht Gerrina!
  Heel leuk om te lezen, mooie voorbeelden daarbij, en leuk om je een heel klein beetje beter te leren kennen hierdoor.
  Groetjes van Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg leuk om je bericht te lezen.
  Prachtige tekst op die kaart met het paardenhoofd. Mooie kaart.

  Groetjes Jane

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...