"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

woensdag 31 december 2014

Kerstkadootje / Christmasgift

Wat een heerlijke woensdag... Gisteren was ik, voor de tweede keer dit jaar, gast-designer bij Crealies! Zo leuk!! In februari was ik al eens een maand lang elke dinsdag gastdesigner, deze keer alleen deze dinsdag.
Niet alleen hier, maar ook op het Crealiesblog kun je zien wat ik daarvoor gemaakt heb. Crealies heeft niet alleen prachtige stanzen, maar ook mooie stempels en stencils. Met alle drie wou ik aan de slag, dus heb ik een kerstkadootje gemaakt met verschillende van deze mooie gereedschappen gemaakt.
What a delicious wednesday... Yesterday I was a Guestdesigner at the Crealiesblog for the second time this year! So great!! In february I was a Guestdesigner the whole month on tuesday, this time one tuesday.. Not only hear, but also on the Crealiesblog you can see what I made. Crealies has super dies and beautiful stamps and stencils. I wanted to work with all three, so I made a Christmasgift with some of those beautiful tools. (Sorry, no translation on how I made this, but you can use the translatebutton on the right side of the blog)


Windlicht:
Als eerste heb ik met de grootste en de middelste maat van de Crea-Nest-Lies XXL labelstans en tags no 4 drie keer een label met venster uit blauw cardstock gestanst en datzelfde een keer uit zilverkleurig cardstock. Daarna vier keer met de een na grootste maat stans labels uit vellum gestanst. Deze vensters heb ik bestempeld met Versamark en vier verschillende stempels uit de Bits & Pieces-serie. De vellum heb ik achter de vensters geplakt en de vier labels met een extra stukje papier aan elkaar gemaakt, zodat er een windlicht ontstaat. De vier zijdes geven de seizoenen weer; het zilver en de ijskristallen, de bloemen voor het voorjaar, de vlinders voor de zomer en de druppels voor de herfst.Met een lichtje (wel een op batterijen!):


Labels:
Het windlicht kan dubbelgevouwen in het mapje aan de binnenkant van de kaart gestoken worden.
In de kaart heb ik ook ruimte gemaakt voor drie labels waarop aan de achterkant een tegoedbon of een wens geschreven kan worden. Deze labels zijn de uitgesneden vensters van het windlicht. Alle drie zijn ze bewerkt met embossingpaste door drie verschillende stencils van de Crealies Masks & More serie. Na het drogen heb ik het verhoogde gedeelte met een spons en zilverkleurige inkt bewerkt. Nog een lint erdoor gehaald en ze zijn klaar om aan de achterzijde te beschrijven.
Kaart:
Voor de grote kaart ben ik begonnen op aquarelpapier. Daarop met embossingpaste door een ander stencil uit de Masks & More serie gewerkt. Laten drogen en met het sponsje en zilverkleurige inkt ronde cirkels gestempeld. De achtergrond bewerkt met Distress Stains. Met de Bits & Piecesstempels en rode en blauwe Distress ink gestempeld verdeeld over de kaart.
Op een stuk vellum met Versamark en zilveren EP de engelstempel afgedrukt en verhit. Deze iets ruim uitgeknipt en met matte Multi medium op de kaart geplakt.
Uit rood cardstock het woord kerst met de stans uit de Partz-serie gestanst en dit ook met matte Multi medium op de kaart geplakt.
Een kaart uit blauwe cardstock gevouwen en aan de binnenkant twee insteekhoesjes gemaakt voor het windlicht en de labels. Deze heb ik aan een zijkant op 1 cm gerild en omgevouwen om wat ruimte te maken om het windlicht en de labels erin te steken. Aan de voorzijde de Mixed media kaart geplakt.
Gebruikte materialen:
Used materials:
Stempels: Crealies Bits & Pieces 6, 15, 19, 25 en 29, Carabelle Studio (engel)
Stanzen: Crea-Nest-Lies XXL Labels en Tags 4, Crealies Partz 1 Kerst
Stencils: Crealies Mask & More Nr. 5, 6, 10 en 13
Inkt: Versamark en wit plus zilver EP, Delicata zilver, Distress Stains Tumbled glass, DI Tumbled glass en Barn door
Overige: Blauw, rood en zilverkleurig cardstock, vellum, aquarelpapier, gesso, linten, matte Multi medium


Ik wens je een veilige jaarwisseling en hoop je in 2015 weer vaak hier te mogen begroeten en ook bij jou inspiratie op te mogen doen!Creatieve groetjes,
Gerrina


Met de kaart doe ik mee bij:
I am entering the card at:
Allsorts challenge: week 290/291: Last minute gifts
Cards en Scrap Challengeblog: #226 Alles mag als het maar een kaart is
Simon Says Stamp Wednesdaychallenge: Anything Goes
10 opmerkingen:

 1. hi Gerrina! wow, this is awesome, luv those tags! so glad you played along with Simon Says Stamp Wednesday Challenge! may your 2015 be filled with lots of glimmer and happiness!

  sparkle & shine *~*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat mooi!
  Ook jullie een fijne en vooral veilige jaarwisseling!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. You really are one of the most creative crafters I know and although we create in a very different way, I am always inspired by you xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig Gerrina. Echt heel mooi gemaakt.
  Groetjes Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lovely gift set of tags.
  Thank you for sharing at Allsorts 'Last Minute Gifts' challenge and good luck x Susan x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk dat je gast designer mocht zijn en wat een mooie dingen heb je gemaakt ter inspiratie! Ik wens jou ook een heel fijne jaarwisseling en een creatief maar bovenal gezond 2015 toe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat heb je dit supermooi gemaakt Gerrina, prachtig die kleuren! Ik wens je alle goeds
  voor 2015!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat mooi Gerrina!
  Hartstikke leuk dat je meedoet met onze challenge bij Cards&Scrap.... Succes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Gerrina. Looove the tags! I think the heat embossing really makes it pop!!!
  Thank you for joining in with us at Fashionable Stamping Challenges.
  Dot x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...