"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

Volgers

donderdag 5 september 2013

Bloemen bomen /Flower trees

Oké, het gedoodelde driehoekje heb ik nu even genoeg keer gemaakt, maar ik kon het doodelen toch niet helemaal loslaten. Mijn man had voor een collega een rouwkaart nodig en dus ben ik voor hem aan de slag gegaan. En heb er toen maar gelijk twee gemaakt, omdat ik er geen enkele meer had liggen:
Ik weet dat dit niet zulke standaard rouwkaarten zijn, maar ik hou ervan om daarvoor maar een of twee kleuren en vaak eenvoudige afbeeldingen te gebruiken en maak ze vaak in CaS-stijl.
De bovenste heeft mijn man meegenomen voor zijn collega en ze vond ´m mooi...

Bij beide kaarten dus lijn (-en) gedoodeld na het stempelen van de boom/bomen. Bij de bovenste kaart de bloemen in de boom (Kanban) ingekleurd met DI en de waterpen, daarna gemaskerd en het onderste gedeelte zo gesponst dat er een licht middengedeelte overbleef. Gemat op een iets glanzende grijze kaart.
Bij de onderste kaart de open boom (ook Kanban) in een kleur DI met de waterpen ingekleurd en daarna het stuk met de bomen gemaskerd. De boven- en onder kant gesponst in een kleur en daarna met een stencil/mask (The Crafters Workshop) en een andere kleur er overheen gesponst. Gemat op een iets glanzende donker antreciet kaart.

Een foto van de gebruikte (lievelings-) kleuren:


Ben benieuwd wat jij van dit soort condoleance kaarten vindt?


De derde, vierde en vijfde kaart zijn algemene kaarten:


Bij deze derde kaart DI voor het sponzen en Memento voor de bomen (Kanban) en tekst (Kanban) gecombineerd. Voor de gedoodelde lijntjes een fijnschrijver gebruikt.


Bij deze kaart de bomen (Kanban) en de tekst (onbekend, als je het weet hoor ik het graag) gestempeld met Versafine Onyx Black en Crimson Red.Voor het gedoodelde lijntje een fijnschrijver gebruikt.


De vijfde kaart heb ik alleen samen met de laatste drie gefotografeerd. De boom (Katzelkraft) met Memento in drie kleuren gestempeld. De tekst (onbekend) met Versafine zwart, gesponst met DI en natuurlijk ook hier voor het gedoodelde lijntje een fijnschrijver gebruikt.

Vergeet ik toch bijna om m'n nieuwste volger Marleen hier welkom te heten! Fijn dat je hier komt kijken!


Creatieve groetjes,
Gerrina

Met deze kaarten doe ik mee bij:
Simon Says Stamp Mondaychallenge: All-Star (My all Stars: Stamps naturally!, Distress Inkt, and Kanban)

17 opmerkingen:

 1. Tja, of ik die tweede kaart als rouwkaart zou gebruiken. Vind hem persoonlijk te vrolijk. De eerste is mooi ingetogen. Zo hoort het voor mij. Je bent wel aan het bomen, zeg. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het erg moeilijk om mijn stempels voor condoleance kaarten te gebruiken omdat ik ze met plezier associeeer. Dus ik heb besloten geen condoleance kaarten te maken. Dit zijn de enige kaarten die ik in de winkel koop.
  Ik vind de laatste 3 kaarten wel mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie kaarten, soms maak ik zelf een condoleance kaart, maar meestal koop ik ze. De afbeelding en kleur laat ik afhangen van de persoon waar de kaart voor bestemd is. Groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou...jij kan wel even vooruit :) Ik hoop alleen dat je niet snel door je mooie voorraad bent! Ik vind ze erg mooi, niet van die typische condoleance kaarten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beautiful simple cards Gerrina, I love the first sentiment, it is really poignant and most fitting :D x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi vooral de fijne boom.De eerste vindt ik helemaal prachtig.
  Groetjes, Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow you have been busy! I really like the first sympathy card, that stamp is great. It's wonderful how you show so many different beautiful designs using the same stamps. Great work! Greetings, Shirley x ps.. enjoy your nice warm days!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fabulous cards again Gerrina :-) Viv DX

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fabulous cards again Gerrina :-) Viv DX

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een mooie variaties Gerrina, mijn favo is de HUG kaart

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De eetste vind ik het mooiste. Heel bijzonder. Groetjes. Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Moie kaartjes, de boom met de bloemen is mijn favorietje
  groetjes
  laurette

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat een leuke bomenstempels heb je, vooral die op de tweede kaart! Ik vind die kaart persoonlijk wat te druk als condoleance kaart. Ik gebruik bij voorkeur grijs en paars daarvoor, maar het hangt ook wel van de ontvanger af. Blijft altijd een moeilijke opdracht

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie kaarten Gerrina, zeker ook die je als condoleance kunt gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ze zijn prachtig! Vooral de eerste :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een mooie kaarten! Erg leuk met al die kleurtjes. Super gave bomenstempels! Thank you so much for joining us at Simon Says Stamp Monday Challenge. Hugs, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...