"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

Volgers

maandag 9 december 2013

Kerstballen / Christmasdecoration

Deze keer wat kerstdecoratie van mij. Gewoon van papier en natuurlijk PanPastels... En natuurlijk zijn het ballen, maar ook een ster. Ook in zwart gemaakt , dat is op dit moment een kleur die veel in projectlife en bij het scrappen wordt gebruikt en die ik super leuk vind om met de PanPastel metalics te combineren:

Als eerste heb ik op een stuk crème kleurig papier met Versamark vier keer een kerstbalstempel (Reprint) afgedrukt. Op de rest van het papier een sterrenstempel een aantal keer onder elkaar met Versamark gestempeld. Over alle afdrukken ben ik met PanPastel  copper heen gegaan. Dit papier heb ik gefixeerd.


De kerstballen uitgeknipt, dubbelgevouwen, een lintje bevestigd en ze tegen elkaar geplakt.


Uit het stuk met de sterren heb ik een ster en een kerstbal geknipt en de randen daarvan een heel klein beetje gesponst. Die even apart gelegd, om eerst de ster en andere kerstballen te maken.
Hiervoor heb ik op zwart papier een sterrenstempel (Hema) en een stempel met een rijtje bomen (Hema) gestempeld met Versamark. Die heb ik met PanPastel Silver gekleurd. Op het zwart geeft dat een heel mooi effect!


Op een ander stuk zwart papier een achtergrondstempel met ijssterren gestempeld met Versamark en daar met PanPastel Pthtalo Blue Tint over heen gegaan. Ook mooi, maar dit geeft een veel zachter effect. Beide papieren gefixeerd en laten drogen.


Uit het stuk met de sterren heb ik de stervorm vier keer uitgeknipt en uit het stuk met de ijssterren heb ik acht keer een kerstbal geknipt.


Deze dubbel gevouwen en met een lintje ertussen aan elkaar geplakt, zodat er twee kerstballen en een ster ontstaan.Op een stuk kaartkarton heb ik de reststukken van het zwarte papier gebruikt. Ertussen een strook licht crème kleurig papier waarop de kerstwens (Studio Light) is gestempeld en met een glitterpen is bewerkt. Helaas zie je dat niet op de foto... Hierop heb ik de ster en kerstbal die ik apart had gelegd met een strikje verhoogd opgeplakt.

(En dit is kerst nr. 10) Dit was eerder te zien op het PanPastelblog, maar ik kan me voorstellen dat je het daar niet gezien hebt vandaar dat ik het hier ook laat zien.


Wie weet maak jij je kerstdecoratie dit jaar ook zelf?Creatieve groetjes,
Gerrina


9 opmerkingen:

CARDS BY JOL AND ART BY JOL zei

wat leuk Gerrina, mooi hoor.

groetjes jolande

Coby van willigenburg zei

Mooi en wat een bijzondere kerstkaart op dat zwart, heel apart en mooi!

Nelleke zei

Dat was een latertje he? Ik vind de kaart het mooiste komt de bal en ster mooi tot zijn recht. Misschien als je ipv een lintje een doorzichtig draadje eraan doet de aandacht meer naar de bal en ster gaat. Maar mooi zijn ze zeker. Groetjes, Nelleke

crealinedance zei

Hoi hoi Leuk zo om in de boom te hangen.Gr.Nel

@nnie zei

Wat een mooie kaartjes Gerrina, en wat goed uitgelegd. Ik doe niet veel met mijn panpastels, maar ga het toch weer eens proberen. Dankjewel voor je uitleg.

Alie Hoogenboezem-de Vries zei

Wat een leuke resultaten Gerrina...zo mooi die effecten met metallic PP's

Willy zei

Super leuk Gerrina, leuk idee om op deze manier je boom te versieren. Iets om te onthouden voor volgend jaar!!

Saskia zei

Erg mooie kerstboomversierselen. Ik wil altijd nog eens de boom geheel met eigengemaakte versierselen optuigen, ooit komt het er van!

Miranda Mols zei

Erg leuk. En laat ik nou ook met een kerstbal bezig zijn!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...