"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

zondag 13 april 2014

Boekje voor in canvasboekkaft 1

Vorige maand liet ik een canvasboekkaft hier zien. Ik was begonnen met een boekje voor erin. Dit is het boekje geworden:
En voor hierin is het gemaakt:

Dit is hoe ik begonnen ben met het boekje:
De binnenmaat van de canvasboekkaft is 7,5x4,5cm. Uit twee vellen A5-papier heb ik 9 stroken van  4 x14 cm gesneden en een van 4,3 x14,8 cm voor de kaft. De stroken allemaal dubbelgevouwen, zoals hier al met een gedeelte is gedaan:

Je krijgt zo 10 kanten/20 bladzijden die je kunt bewerken, omdat ik de stroken aan elkaar plak om een boekje te vormen.

Op alle bladzijden wil ik een PanPastel-technieken gebruiken, zodat ik een mooi overzicht krijg van (een gedeelte van) wat je met PanPastel allemaal kunt doen. Bij de meeste technieken heb ik een foto geplaatst van de losse strook en hoe die er in het boekje uit ziet.

Op de kaft heb ik aan stempel met Versamark afgedrukt en ben daaroverheen gegaan met PanPastesl in frisse kleuren en in banen:
De tweede techniek is het mengen van verschillende kleuren tot er een soort landschapje ontstaat:
De derde techniek is het met versamark door een stencil gaan, het stencil verwijderen en met grijze PanPastel over het hele papier gaan:
 
Bij deze techniek de stempels met Versamark gestempeld en met embossingpoeder bewerkt. Daarna met PanPastels eroverheen en even met een doekje de afdruk helder maken:
De volgende techniek is gedaan door een stempel af te drukken met Versamark en dan met clear embossingpoeder te embossen en daar weer met PanPastels overheen gaan. Daarna heel voorzichtig het geemboste weer schoonvegen:
Bij deze techniek heb ik eerst het papier bespoten met Goosebumps en deze keer van dicht bij, zodat er een vlek met spetters ontstond en daarna met de PanPastels eroverheen gegaan:

Een lange post, maar een die je, zeker als je nog niet zo lang bezig bent met PanPastels, of je wilt eraan beginnen, een klein beetje een beeld geeft van een gedeelte wat je met PanPastel kunt doen...  De volgende keer laat ik je de rest van het boekje en dus nog meer technieken zien.

Gebruikte materialen:
PanPastel.
Stempels: Heindesign, Inkadinkado, Art Specially.
Stencil: Dutch DooBaDoo.

Ik laat je wel alvast zien hoe het boekje in de canvasboekkaft past:En ik zie dat ik twee nieuwe volgers heb;  wat leuk dat jullie erbij komen, een warm welkom voor jullie allebei, Janny en Krissie!
And I see there are two new followers, so nice you joined us, a warm welcome for you both, Janny and Krissie!Creatieve groetjes, 
Gerrina
13 opmerkingen:

 1. Jaaaa er komt beeld bij...wat leuk om zo een speciaal PP boekje met technieken te maken Gerrina...wordt een kostbaar bezit!
  Fijne zondag verder, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow beautiful book, lots of great colours & backgrounds :) Greetings, Shirleyx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel erg leuk! Wat een mooi boekje is het ook geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk boekje en hoe leuk die technieken bedankt daarvoor.
  Liefs Rianne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtig project Gerrina en wat een mooie technieken heb je toegepast, super leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super leuk boekje is het geworden. Mooie kleuren !
  Corrie x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zeer mooi boekje heb je gemaakt! Wat een leuk idee om daar zoveel verschillende technieken in te verwerken!! Groetjes, Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw geweldig, deze workshop ga ik helemaal volgen, mooie duidelijke uitleg.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ik begreep is het sponsje te koop bij de Stamping Cottage, maar kan het nu niet vinden op hun site...misschien een belletje erheen Gerrina? Succes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina