"Making the simple complicated is commonplace; making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity." - Charles Mingus

woensdag 1 januari 2014

2014

Een nieuw jaar betekent eerst terugkijken en afscheid nemen van een oud jaar... En met de jaarwisseling kijk ik altijd nog wat verder terug, namelijk naar het allereerste begin van 2012. Dit is de foto en de tekst die daar bij horen:


Geen goed begin voor 2012 voor ons: Mijn dochter heeft een vuurpijl van iemand anders tegen haar hand gekregen... Om 0:05 hing ik met 112 aan de lijn en vanmorgen om 05:05 waren we terug uit het ziekenhuis, waar we de komende weken nog wel vaker naar toe moeten met de verbrande hand van m'n dochter... 

Ondertussen zijn we heel wat maanden verder. De hand heeft alle functies behouden, alleen de huid niet overal meer. 
En onze dochter is een puber geworden waar we trots op zijn: 
* Ondanks pijn en een heel langdurige behandeling heeft ze alle instructies voor de behandeling zo goed opgevolgd en hebben we in de herfst te horen gekregen dat ze nog maar een keer per jaar op controle hoeft.
* Ze durft sinds van de zomer weer in de buurt van vuur te komen en te koken.
* Ze durft sinds dit jaar weer een kaars aan te steken.
* Ze durft sinds eergisteren weer een sterretje af te steken:
Samen met haar vriendinnen heeft ze ook deze laatste angst overwonnen! Zo knap!* Onze dochter gaat vannacht proberen om weer tijdens het vuurwerk naar buiten te gaan. Vanmiddag met nog niet zo veel knallen is haar dat gelukt!

Alleen die knallen blijven niet leuk en ik, ik heb een hekel aan het gevoel om midden in een oorlog beland te zijn... Ik hoop dat iedereen goed uitgekeken heeft en niemand door de stommiteit van een ander voor het leven getekend zal blijven na een hoop pijnlijke behandelingen!

En dan vooruit kijkend naar 2014:
Mijn woord voor 2014 is Genieten.
Van alle kleine dingen en er ook bewust bij stilstaan. Pas nu heel langzaam leer ik dit steeds beter...
Wat is het woord dat voor jou bij 2014 hoort?

Voor jou alle goeds in 2014 
met heel veel mooie en vooral creatieve momenten! 

Deze page is nog niet af, maar ik wou je alvast laten zien waar ik het komende jaar in ieder geval mee start...

Creatieve groetjes,
Gerrina


13 opmerkingen:

 1. Wauw wat een mooie tekst Gerrina. En diep onder de indruk ben ik van het verhaal over jullie dochter. Zo heftig! Wij hebben vanaf achter het raam van de balkondeur naar het vuurwerk gekeken. Onze dochter (2) zei vanmiddag al bij de knallen: " niet leuk mama!" Dappere dochter hebben jullie: respect!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Petje af voor je dochter Gerrina.... zooo knap dat ze de angst heeft overwonnen; dat lukt lang niet iedereen.
  Ik had gisteren ook het gevoel in een oorlogsgebied belandt te zijn zo heftig waren de carbidknallen..... van mij mag het uitdraaien op een verbod met alleen gemeentelijk vuurwerk!
  Je motto van 2014 spreekt me erg aan!!! De mijne is 'Pluk de Dag'.... (al sinds jaar en dag *grijns*)
  Ik wens jou en je gezin een jaar met héél 'genietmomenten', veel creativiteit en bovenal gezondheid!!!
  grt Angela

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Thank you for sharing your photos Gerrina.

  Wishing you a Happy, Healthy and Crafty New Year.

  B x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een heftig verhaal, wat een nasleep, wat ongelooflijk knap van je dochter. Het is mijn grootste angst bij vuurwerk dat zoiets gebeurd. Dit jaar was ik er klaar mee, en ook niets gekocht, alhoewel ik als er niet geknald wordt, het ook wel wat saai is. Maar er wordt zo onzorgvuldig mee omgegaan he. Mijn woord voor het komende jaar is denk ik creatieviteit, en hiermee wat voor andere mensen te betekenen. Een mooi en creatief jaar gewenst. Groetjes, Nelleke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goh wat een verhaal, kan begrijpen, dat je dochter er niet meer gek van is en allerhande angsten aan overgehouden heeft!
  Hopelijk kunnen we nog veel samen knutselen en van mekaars projecten genieten.
  Bedankt voor je reacties,
  liefs Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Happy New Year Gerrina !........ your poor daughter, I am glad her arm is healing now and that she is overcoming her fears.Hope your Christmas was good with your family. I look forward to seeing more of your lovely creations in 2014 :) Viv xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Allereerst wil ik je een gelukkig nieuwjaar toewensen en wat een heftig verhaal zeg en wat fijn om te lezen dat je dochter haar angst weer wat heeft weten te overwinnen, daar is veel moed voor nodig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ben het helemaal met je eens. Bij ons in de straat heeft het vanaf 08.00 uur 's ochtends geknald. Verschrikkelijk. En wat jammer voor je dochter dat het plezier in oudjaar verpest is.
  Ik wens jou en je familie alle goeds en gezondheid voor 2014, en veel creativiteit natuurlijk !
  Corrie x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Gerrina,

  Wat erg voor je dochter, wat knap dat ze alweer zover is!!! Van de zomer op mijn werk een brand moeten blussen waarbij cliënt ernstig gewond is geraakt. Het heeft mij gisternacht doodsangsten gegeven op mijn werk waar ook er cliënten waren met vuurwerk. Weet wat het is de angst. Knap dat ze stapje voor stapje vooruit gaat.

  Ik wens je een mooi gezond en creatief 2014 toe met mooie en vele geniet momenten!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. I'm sorry to learn about your daughter's injury last year, Gerrina, but I'm happy that she has recovered so well, thank goodness. She sounds like a very brave girl. Your unfinished page is full of fun and goes perfectly with your word "Enjoy!" You know that's a favorite word of mine, too, and I always end my posts with "Enjoy your day!" I hope you all have a happy, healthy, and crafty new year!! Hugs, Darnell

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gerrina wat een heftig verhaal over je dochter. Knap dat jullie er zo mee om kunnen gaan. Niet iedereen kan dat. Ik wil jou en je familie een heel creatief, gelukkig en gezond Nieuwjaar wensen en dat je maar veel mag Genieten met een grote G van de grote én de kleine dingen in het leven in 2014 !
  Groetjes Henriette

  BeantwoordenVerwijderen
 12. dit is toch de nachtmerrie van iedere ouder, knap van je dochter en fijn dat ze haar angsten aan het overwinnen is.

  de beste wensen voor 2014
  groetjes jolande

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jeetje, ik ben zeer onder de indruk van je verhaal. Wat een dappere dochter heb je, dat ze haar angst zo durft te overwinnen. Mijn eigen dochter heeft een paar jaar geleden een vuurpijl in haar capuchon gekregen. Gelukkig liep dat goed af maar zij komt tijdens het vuurwerk niet buiten! Alle goeds voor jou en je gezin, ik wens jullie een heel fijn 2014.

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje! Ik lees ze elke keer met veel plezier.
Thanks for your comment! I read them with great pleasure.

Creatieve groetjes, Gerrina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...